Bootie Ne Demek?

bootie-nedir

Bootie Ne Demek?

Moda dünyasının son trendleri arasında yer alan ve Türkçe’ye İngizce’den geçen ayak bileği hizasındaki bot anlamındaki kelime için “bootie ne demek?” sorusu üzerinden sorgulama yapılmaktadır. “Bootie ayakkabı ne demek?” aramalarında da modelleri sezonunda topuklu, alçak topuklu veya topuksuz tercihlerinde başrolü oynamaktadır. Rahatlığı ve şıklığı beraberinde getiren bootie ayakkabı ve bootie bot kullanımı stil sahibi kişilerin ilk tercihleri arasında yer almaktadır. Sonbahar ve kış modasına uygun kendine özgü tasarımları ile bootie modelleri göz doldurmaktadır. 

 

Bootie Özellikleri Nelerdir?

Bot bootie modeller, bootie kelimesi modaya girmeden önce yarım veya kısa bot diye tanımlanmaktadır. Kovboy çizmelerini andıran topuklarla tasarlanan bu botlar, kalın tabanları ile de kendini belli etmektedir. Kadın, erkek hatta çocuk modellerine sahip olan bootieler, giyilmesi ve çıkarılması diğer soğuk mevsim ürünlerine göre çok daha kullanışlı olmaktadır. Bot bootie modelleri için kolay kullanım özelliğinin başında yan detaylarında lastik veya kısa fermuar çözümlerinin yer alması gelmektedir. Bootielerin bir diğer belirgin özelliği ise üretimlerinde tercih edilen materyallerine ve aksesuarlarına göre günün her anında rahat kullanılma sahip olduğu vurgulanmaktadır. 

Orijinal bootie modellerinin özellikleri arasında her mevsim kullanımına uygun modellerinin yer alması da gösterilmektedir. İster kış mevsiminin en soğuk havalarına uygun kalın taban ve içi ısı yalıtımlı ürünleri olsun ya da ister yazın krem, beyaz renk önü açık delikli veya dantel desen bootieler bu özelliği için iyi birer örnek teşkil etmektedir. Şıklığından ve tarzından hiçbir zaman ödün vermeyenlerin tercihleri arasında yer alması da bootielerin en çok konuşulan özellikleri içinde göze çarpmaktadır. 

 

Bootie Nasıl Giyilir?

Bootie kullanımda kolay giyilmesi ve beraberinde kullanılan kıyafetlere de ayrı bir hava katmasından sık sık söz edilmektedir. Eğer bootie dar paça pantolonlarla giyilecekse, pantolonun paçalarının bootienin içine potluk yapmayacak şekilde muntazam yerleştirilmesi tavsiye edilmektedir. Aynı durum taytlar için de geçerli olmakla beraber taytın altına giyilen diz altı çorapların tayt üstünden ve bootieye doğru büzülerek veya düzgün katlanarak kullanılması da farklı bir hava yaratmaktadır. Ayrıca, tozluklar da bootie ve tayt ikilisine güzel eşlik etmektedir.  Bol veya boyfriend jeanler gibi hafif bol paçalarında bir veya iki cm iki kat kıvrılması da bootie botların vurgulanmasını sağlamaktadır. 

 

Bootie Nasıl Kombinlenir?

Bootie botları veye ayakkabıları giyilen kıyafetlerin baştan aşağıya değiştirme gücünü barındırdığı moda sözcülerinin ifadeleri arasında yer almaktadır. Sıradan bir giysiyi daha yaratıcı, çekici ve stil sahibi haline getirmek için şık ve rahat bootie modelleri kısa bot kombinleri yaratmada harika sonuçlar ortaya koymaktadır. Kesik skinny jean pantolonlar ile ayrılmaz bir ikili olan bootie botlar, dar seçenekleri dışındaki bütün modelleri ile kombinlenmektedir. Skinny jean ve bootie kombinlerine basic tişörtlerin eşlik etmesi ise de harika sonuçlar yaratmaktadır. 

Ofis kıyafetleri ile de çok rahat kombinlenmesi sayesinde şık bir görünüme ulaşmak kolay olmaktadır. Bol kumaş pantolonların altına sivri burun ve bileği saran modeller önerilmektedir. Tüm etek, elbise ve şort modelleri ile de bootie çeşitleri bakanı tekrar baktıracak bir uyum içinde kullanıcısını memnun etmektedir. Özellikle bohem tarz elbiseler bootie kombini ile şık, havalı ve stil sahibi bir görünümü ortaya çıkartmaktadır. Zarif görünüm elde etmek isteyenler de bootie botlarla diz üstü elbiseleri yakıştırmaktadır. 

 

Bootie Hangi Mevsimde Giyilir?

Modeline ve tasarımına göre her mevsim kullanımına uygun olan bootieler, daha çok sonbahar ve kış mevsimlerinde tercih edilmektedir. Su geçirmez materyal üretimi olan seçenekleri kışın yağmur ve kar havası için uygun görülmektedir. Özellikle yağ yeşili veya hardal sarısı, kahverengi süet bootie botlar sonbahar ruhunu tam anlamı ile yansıtmaktadırlar. Yaz modasına uygun önden ve topuktan açık bootie modelleri de bez veya triko kumaşlardan üretilmiş ayrı havalar taşıyan seçenekler olarak mağazalarda yerlerini almaktadır. 

 

Bilek Uzunluklarına Göre Bootie Çeşitleri

Bootieler bilek uzunluğuna göre kısa, uzun ve orta boy modelleri ile sınıflandırılmaktadır. Uzun bilekli bootieler, ayak bileğinin üst kısmına kadar uzanmakta ve bootie modellerini mom jean veya boyfriend kalıplarındaki bol kesim jeanlerle rahat bir şekilde kullanılmaktadır. Orta boy bootie modelleri ise hem dar hem de bol pantolonlarla kullanımı kurtarıcı bir detay olmaktadır. Son olarak kısa bootie modelleri de bileğe kadar uzanan dar pantolonlarla ve kısa eteklerle mükemmel bir stilin oluşmasına destek sağlamaktadır. 

 

Bilek Sarışına Göre Bootie Modelleri

Bootieler arasında, bileği sarışına göre farklılık gösteren kadın bootie seçenekleri de yer almaktadır. Bazı bootieler bileği sıkıca sarıp çorap görünümünü almaktadır. Özellikle bu modellerin dar kesim elbise ve eteklerle kullanımı önerilmektedir.  Onun dışında daha bol veya orta düzey bolluğa sahip modelleri de mevcuttur. Beraber giyimde tercih edilecek bol pantolon kombinlerinde zıtlık yarattığı için bileği saran bootieler iyi bir kombin oluşturmaktadır. Skinny jean pantolon tercih edilecekse de bol veya orta bol bootie modelleri ön plana çıkmaktadır.   

 

Kullanılan Materyale Göre Bootie Türleri

Bootie modelleri taranırken deri, süet, nubuk, rugan ve kumaştan üretilen seçeneklerini görmek mümkün olmaktadır. Eğer rahat bir görünüme sahip olunmak isteniyorsa süet bootieler tercih edilmektedir. Bulunulan şık organizasyonlarda ya da özel etkinliklerde zarif ve özenli kombinlere deri bootiler çok yakışacağı gibi simli kumaş veya parlak rugan deri de iyi bir alternatif oluşturmaktadır. Ofis modası tercihleri içinde de deri bootielerde yılan derisi deseni dikkat çekmektedir. Ayrıca, kumaş olan bootieler de konforlu kullanımını taytlarda ön plana çıkartmaktadır. 

Bootielerın üretiminde kış mevsimine uygun tasarımlar ortaya çıkarmak adına kullanılan kaliteli materyal kullanımı kendini göstermektedir. Kış bootie türlerinde dayanıklı tabanlar zemini sıkıca tutma görevini layıkıyla yerine getirirken koruyucu özelliğine sahip kalın materyalleri de kış soğuğunu hissettirmemektedir. Yazın ise özgür ve tarz sahibi kişilerin tercihleri arasında bulunan yazlık bootie modelleri ince rahat tabanları ve nefes alan kumaş materyali ile şık kombinler çekici bir şekilde tamamlanmaktadır. Botların sadece kışın kullanım sınırlarını aşmasını sağlayan bu dizaynlar delikli danteller sayesinde hava geçişlerine destek olarak ferah ve konforlu kullanımı sunmaktadır. 

 

Bootie Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Doğru bootieye ulaşmak adına dikkat edilmesi gereken özellikler bulunmaktadır. İlk olarak ürün yelpazesi açısından geniş bir yere sahip olan bootieler arasından tarza uygun doğru seçimin yapılması önerilmektedir. Hangi kıyafetler en çok kullanılıyor ve dolap içindeki giysi ile kombin durumuna göre seçim yapılması kullanıcının yararına olmaktadır. Kullanım yeri de bootie seçiminde önemli kriterler arasında yer almaktadır. Ayrıca, rahatlığına düşkün veya sağlık açısından yüksek topuk giymesi sakıncalı olan kişilerin de düz veya kalın taban tercih etmesi konusunda dikkat çekilmektedir. 

Kullanılan malzeme kalitesi ve işçilik kaliteli bir bootiede kendini hemen göstermektedir. Doğru seçimlerle alınan bootieler süreç içinde de kullanıcısının yüzünü güldürmektedir. Bu doğrultuda konfor sunan kaliteli bootie modellerine ulaşmak hiçte zor olmadığı söylenmektedir.  



 
Etiketler: bootie, bootie özellikleri, bootie kombinleri, bootie çeşitleri
Kasım 01, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
?erez Kullan?m?