Ayakkabı Kullanımı Hakkında Faydalı Bilgiler

Ayakkabı Kullanımı Hakkında Faydalı Bilgiler

AYAKKABI KULLANIMI HAKKINDA FAYDALI BİLGİLER

  • Ayakkabı ilk giyildiği zaman ayağınızın formunu alana kadar bazı yerlerinden dokunabilir. Bunu önlemek için iç ortamda birkaç gün çorap ile kullanırsanız dışarıya çıktığınızda rahatsızlık vermeyecektir. Yeni ayakkabıyı giyip hemen dışarı çıkmamak gerekir. Ayakkabı ayağınıza zamanla uyum sağlayacaktır. 
 
  • Ayakkabıları çorapla kullanmanızda fayda vardır. Ayakkabıyı çıplak ayakla, çorapsız kullanmamak gerekir. Çıplak ayakla kullanmak terletir ve koku yapar, ayakkabının ömrünü kısaltır. Ayağın üst bölümünde terden kaynaklanan tuzlanmalar oluşabilir. Tuzlanmalar ayakkabının derisinin kalitesi ile alakalı değildir. Üretim aşamasında bunlara mani olabilmek mümkün değildir.
 
  • Islanan ve terden buharlaşan ayakkabıları sıcak yere koymamak gerekir. Serin bir yerde en az 1 gün dinlendirmek gerekmektedir. Ayakkabı kullanılmadığı zaman iç kısımlarına kalıp koyarsanız ayakkabınızın üzerinde oluşan kırışıklıklar, deformasyonlar düzelecektir. Her kullanımda yeni ayakkabı kullanıyormuş hissiyatı verecektir. 
 
  • Ayakkabıyı giyerken arka fort bölümünü ezmemek gerekir. Ayakkabı bağcıklı ise insanlar genellikle bağcıklarını belli bir seviyeye getirip bağcıkları çözmeden giyip çıkartırlar. Ayakkabı kullanılırken her seferinde ayakkabının bağcıklarının çözülüp tekrar bağlanması gerekir. Aksi taktirde ayakkabının fort bölümü ve yapısı bozulur, ömrü kısalır. Ayakkabı kullanımında bu hususlara dikkat edilmelidir.
 
  • Ayakkabının boyası için kolay ve pratik olarak piyasada cilalı sıvı boyalar bulunmaktadır. Bu boyalar deri ne kadar iyi ve kaliteli  olursa olsun mutlaka birkaç ay içinde deriyi bozar, çatlayabilir ve derinin natürel güzelliğini kaybeder. Eski usul krem boyalar vardır. İlk önce boya sürülür, fırçalanır, süngerle kadife geçilir. Ardından cila sürülür, tekrar fırçalanır, kadife geçilir. Bu tür boyalar daha faydalıdır. Ayakkabı her boyandığın da güzelleşir ve natürelliğini,  doğallığını kaybetmez.
 
  • Su geçirmezlik özelliği deri ayakkabının yapısını bozan bir durumdur. Naturel deride gözenekler vardır. Deri bu gözenekler sayesinde hava alır. Hava sirkülasyonu ayak sağlığı için önemlidir. Su geçirmezlik üretiminde kullanılan mebran, goratex gibi malzemeler derinin üzerindeki gözenekleri kapatır. % 100 kapanmasa bile % 80-90 oranında kapatır. Su geçirmezlik oranına göre değişir. Bazı ürünler % 100 su geçirmezdir, bu ürünlerde gözenekler % 100 kapalıdır. Yani neredeyse naylon ya da plastik bir ürün giymiş gibi olursunuz. Deri bile olsa su geçirmezliği daha azsa diyelim ki yarım saat, 1 saat ise bir  parça daha hava alır, doğal deri gibi tam manasıyla hava almaz. Dolayısıyla su geçirmezliği ne kadar fazlaysa, o kadar doğal deri özelliğini kaybetmiş olur. 
Etiketler: AYAKKABI KULLANIMI HAKKINDA FAYDALI BİLGİLER
Haziran 21, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
?erez Kullan?m?