Süet Ayakkabı Nasıl Temizlenir

süet ayakkabı nasıl temizlenir

Süet Ayakkabı Nasıl Temizlenir?

Süet ayakkabı zarar verilmeden kolay biçimde temizlenir. Süet deri hassas yapısı ile bilinen bir türdür. Bu yüzden yanlış yapılan bir işlem süete zarar verir ve ayakkabıyı kullanılamaz hale getirir. Süet ayakkabı temizleme işlemi düzenli aralıklarla yapıldığında uzun ömürlü kullanım imkânı sağlanır. Ayakkabı üzerinde yazan temizleme önerileri dikkate alınarak temizleme işlemi başarılı olur.

Süet Nedir?

Süet, derinin kadifemsi hale getirilmesi ile oluşan kumaş türüdür. Ayakkabı, ceket, mont, çanta, koltuk ve kanepe gibi pek çok eşyada kullanılır. Kendine has bazı özellikleri olan süet kumaş hayvan derisinden elde edilir. Normal deriye göre daha geçirgen bir yapısı vardır. Deri kumaşlarda olmayan su geçirgenliği süette vardır. Bu yüzden kapalı mekânlarda kullanılması önerilir. Özellikle süet ayakkabı çeşitleri yağmurlu, karlı havalar için uygun değildir. 

Günümüzde sıkça kullanılan süet kumaşı kıyafetlerde çok fazla kullanılmaz. Sadece mont ve kaban gibi sıcak tutma özelliği olan eşyalarda kullanılır. Sebebi hava almayan bir yapıya sahip olmasıdır. Nem emme kapasitesi düşük olan süet kumaşlar yapısal özelliğinden dolayı terletebilir. Ayrıca deri olmasından kaynaklı esneme payı oldukça azdır. Bu yüzden süet kumaştan alınacak bir eşyada beden seçimine dikkat edilmelidir. 

Süet Ayakkabı Bakımı Nasıl Yapılır?

Süet ayakkabı bakımı hassas olmasından dolayı dikkatle yapılmalıdır. Her mevsim kullanım alanına sahip olan süet ayakkabı modelleri oldukça şık ve sade tasarımlara sahiptir. Pek çok ayakkabı türünde kullanılan süetin çabuk kirlenen bir yapısı vardır. Bu yüzden belirli aralıklarla temizlenmesi gerekir. Düzenli bakımı yapılan bir ayakkabın uzun ömürlü olması sağlanır. Süet ayakkabı nasıl temizlenir sorusu bu açıdan cevaplandırılması gereken bir sorudur. Öncelikle bilinmesi gereken süetin hassas bir tür olmasıdır. Temizlik işlemlerinde buna dikkat edilirse daha iyi sonuç alınır.

Süet ayakkabı günlük hayatta sıkça kullanılan bir modeldir. Bu sebeple çabuk kirlenir. Boyama olanağı olmayan süet kumaşların temizliği özenle yapılmalıdır. Evde doğal karışımlar hazırlanarak rahatlıkla temizleme işlemi yapılabilir. Süet ayakkabı temizleme için süet fırçasına ihtiyaç vardır. Bu fırça ile süet üzerinde yer alan tozlar tarama yöntemiyle giderilir. Sonrasında ıslak nemli bir bezle silinerek kolayca temizlenir. 

Süet Ayakkabı Spreyi Nasıl Kullanılır?

Süet ayakkabı bakımı için önemli olan süet spreyi kullanımı oldukça basittir. Önemli olan süet ayakkabı temizleme spreyi öncesi ayakkabının kir ve tozdan arındırılmış olmasıdır. Süet fırçasıyla temizlenen süet ayakkabı yüzeyine sprey sıkılır ve kurumaya bırakılır. Bu işlemde sprey kullanımından sonra herhangi bir silme ya da ovalama yapılmaması gerekir. Çünkü temiz yüzeye sıkılan sprey ayakkabının yapısını canlandıracak ve ilk gün ki görünümüne kavuşturacaktır. Süet spreyi ayakkabının renklerini canlandırır, besler ve yeniler. 

Süet Ayakkabıdan Leke Nasıl Çıkar?

Süet ayakkabı temizleme, süet ayakkabıdan leke çıkar mı gibi merak edilen sorular vardır. Tüm ayakkabıların çeşitli yöntemlerle temizlenmesi mümkündür. Zorlu lekeler haricinde kapsamlı bir fırçalama temizlik için yeterli olacaktır. Ancak lekeli görünen bir süet ayakkabıda yapılması gereken, beyaz sirke ile silinmesidir. Beyaz sirkeyi temiz bir beze dökerek lekeli yüzey silinmelidir. Süetin çok fazla ıslanması gerekmez, nemlenmesi yeterli olacaktır. Süet ayakkabıdan yağ lekesi nasıl çıkarılır gibi bir soru ile karşılaşılırsa yöntemi oldukça basittir. Bulaşık sabunu yumuşak bir süngere damlatılmalı ve yağ lekesine sürülmelidir. Ardından süet fırçası ile taranıp ayakkabı kurumaya bırakılmalıdır. Kuruduktan sonra leke kaldıysa kapsamlı bir fırçalama işlemi daha yapılmalıdır.

Evde süet ayakkabı nasıl temizlenir, leke nasıl çıkar? Bu soruların cevabı oldukça basittir. Leke oluşan bölgeye un ve nişasta gibi emici özelliği olan madde dökülmeli. Bu maddeler lekenin süet kumaş içine emilimini engeller. Ayrıca süet ayakkabıda kurumuş bir leke varsa beyaz silgi ile leke silinmelidir. Böylece kuruyan leke ufalanarak çıkacaktır. Süet ayakkabı bakımı zorlu bir işleme dönüşmemesi için düzenli aralıklarla bakım yapmaya dikkat etmek gerekir. 

Süet Ayakkabı Yıkanır mı?

Süet ayakkabı nasıl temizlenir merak edilen bir konudur. Özellikle merak edilen yıkanıp yıkanmama konusudur. Süet kumaş olarak narin bir yapıya sahiptir. Bu yüzden çok fazla ıslanması ve suya maruz bırakılması önerilmez. Süet temizliğinde önemli olan fırçalama ve az nemli bezlerle silinmesidir. Aksi durumlarda süet ayakkabı formu bozulur. Bunun yanında süet spor ayakkabı makinede yıkanmaz. Makinede yıkanacak olursa ayakkabının süet kumaşı kalınlaşır. Süet gibi hassas yapısı olan bir kumaşın temizliğinde seçilen bezin yapısı da oldukça önemlidir. Sert yapılı bezler süet deriye zarar vereceği için mikrofiber bez yardımı ile süet ayakkabı bakımı yapılır.

Süet spor ayakkabı bakımı ise süet spreyi ile yapılır. Düzenli aralıklarla spor ayakkabıya süet temizleyici sprey sıkılarak lekelenmesi önlenir. Çamaşır makinasında yıkanılmayan bu ayakkabıların temizlenmesi zor olduğu için kullanım alanlarına dikkat etmek gerekir. Bu yüzden süet spor ayakkabı yağmurlu havalarda giyilmesi önerilmez. Ayrıca süet ayakkabı temizleme işleminde süet silgisi de oldukça başarılıdır. Ayakkabıda oluşan leke, çizik gibi sorunlara silgi uygulanarak çözüm bulunabilir. 

Süet Ayakkabı Boyanır mı?

Süet ayakkabı modelleri kullanıma bağlı olarak deforme olabilir. Bu yüzden soyulan süet ayakkabıya çözüm sprey süet boyalarıdır. Bu boyalar normal deri ayakkabı boyalarından farklı özelliğe sahiptir. Süet ayakkabılarda normal ayakkabı boyası kullanılmaması gerekir. Süet ayakkabı bakımı, süet malzemeye uygun ürünler ile kolaylıkla yapılır. Bu yüzden rengi değişen süet ayakkabılarda sprey boyalar oldukça kullanışlıdır. Boyanın tüm yüzeye eşit şekilde yayılmasını sağlar. Belirli yükseklikten ayakkabı yüzeyine sıkılan sprey boya, ayakkabının her tarafına uygulanır. Uygulama sonrasında uzun bir müddet boya kurumaya bırakılır. Boyanın kuruduğundan emin olduktan sonra süet fırçası ile taranarak işlem tamamlanır. Böylelikle ayakkabı boyanarak yenilenmiş olur.

Süet Ayakkabı Nasıl Eski Haline Getirilir?

Süet temizleyici işlemleri kullanarak ayakkabılar kolayca temizlenir. Evde süet ayakkabı nasıl temizlenir diye sorulan bir sorunun en güzel cevabı fırçalama tekniğidir. Temiz ve özenli kullanılan her ayakkabı ilk günkü alındığı formunda uzun yıllar kalabilir. Özellikle süet kumaştan üretilmiş ayakkabı modelleri çok sık kullanılmayan, özel gün ve gecelerde tercih edilen bir modeldir. Bu yüzden süet ayakkabı her kullanım sonrası temizlenmelidir. Temizliği doğru yöntemler ile yapıldığı takdirde ayakkabı formu bozulmaz, rengi atmaz ve yıpranmaz. 

Süet ayakkabı temizleme işinde kullanılan fırçalama şekli önemlidir. Süet şeklinin bozulmaması için fırçalama işlemi tek bir yöne doğru yapılmalıdır. Fırçalama işlemi yapılırken ayakkabı içine havlu kâğıt ya da temiz bir bez konulması gerekir. Ayakkabı kalıbı böylece bozulmaz ilk günkü formunda kalarak şekli bozulmaz. Ayrıca evde yapılan temizleme işlemlerinde dikkatli olunmalıdır. Yanlış yapılan bir yöntem ya da kullanılmaması gereken bir ürün ayakkabıda ciddi sorunlar oluşturur. Özellikle süet spor ayakkabı bakımı yapılırken su ile temasına dikkat edilmesi gerekir. Fazla miktarda su alan spor ayakkabı zarar görür. Süet kumaş, suyu sevmeyen bir türdür. Ayakkabı kullanım talimatlarına uygun temizleme işlemleri her zaman doğru ve başarılı sonuçlara sebep olur.





 
Etiketler: süet ayakkabı temizliği, süet ayakkabı bakımı, evde süet ayakkabı bakımı
Ağustos 11, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
?erez Kullan?m?