Süet Ayakkabı Nasıl Boyanır?

Süet Ayakkabı Nasıl Boyanır

Süet ayakkabı, daha çok koyun, keçi, geyik ve buzağı gibi hayvanların postlarından yapılmaktadır. Süet normalde deri yüzeyinden en uzak kısım olmakla birlikte bölünmüş deri olarak geçmektedir. Süet ayakkabılar deriden farklı yüzeye sahip oldukları için boyama işlemlerinde de özel ürünler kullanılmalıdır. Deri ürünleri, sünger ya da özel bir fırça ile boyanırken süet boyamada bu asla yapılmaması gereken bir hata olacaktır. Ürüne ve yüzeye zarar veren fırçalama işlemi yerine sprey boya kullanılmalıdır.

 

Süet Nedir?

Birçok bireye farklı gelen dokusu ile merak konusu olan süet nedir sorusunun cevabı ise deri ürünlerinin arasında ortaya çıkmaktadır. Süet derinin en uzak yüzeyidir. Eşsiz bir dokuya ve hisse sahiptir. Yumuşak bitişi sayesinde değer kazanan bir deri türüdür. Hassas bir yapıya sahip olmalarından dolayı bakımı ve kullanımı noktasında da hassasiyet gerekir. Pürüzsüz bir yüzeye sahip olmaması, süeti özel kılan bir detaydır. Yumuşak olması dayanıksız olduğunu düşündürmemelidir. Çok güçlü ve dirençli bir yapıya sahiptir.

 

Süet Ayakkabı Nedir?

Büyükbaş hayvan derilerinin yüzeyi zımparalama işlemi gördükten sonra elde edilen kısa, lifli ve kadifemsi dokuya sahip deri türüdür. Zımparalama eylemi fazla yapıldığı takdirde süet deri oluşur. Bu oluşumdan da ceket, ayakkabı ve çanta elde edilmektedir. Süet ayakkabı, her mevsim her stille giyilebilen bir ayakkabıdır. Genel olarak sonbahar ve bahar modasına yakışan süet ayakkabılar, kış aylarında çok tercih edilmemektedir. Zamansız ve klasik bir tasarıma sahip olmaları ürünü unisex haline dönüştürmüştür.

 

Süet Ayakkabı Boyanır mı?

Pek çok kişi süet ayakkabı boyanır mı, nasıl boyanır, zarar verir miyim gibi sorular ile karışıklık hissetmektedir. Süet ayakkabılar, rahat ve pratik bir şekilde boyanmaktadır. Boyama işlemi için belirli kurallar vardır, bunlara uyum sağlamak ve bakımını doğru yapmak gerekir. Tüm bunların ardından boyama işlemine geçilmelidir. Sprey nubuk süet boyası ile ayakkabı eşit bir şekilde boyanır. Bu noktada normal boya ve fırça asla tercih edilmemektedir.

 

Süet Ayakkabı Boyamak İçin Hangi Malzemeler Kullanılır?

Ayakkabıların yapısının ve görünümünün bozulmasına sebebiyet vermemek için tercih edilen sprey süet ayakkabı boyası, ayakkabıyı kolay bir yöntemle boyamanın en keyifli hâlidir. Sprey boyalar, ayakkabı yüzeyine kolay bir şekilde yayılır ve eşit olarak dağılır. Boyama işleminin ardından uzun bir süre kuruması için dokunulmamalıdır. Kuruduğundan emin olduktan sonra süet ayakkabı fırçası ile hafif bir şekilde fırçalama işlemi yapılır. Bu işlem sayesinde ayakkabının görünümü iyileşir ve rengi ortaya çıkar.

 

Süet Ayakkabı Boyası Seçimi Nasıl Yapılır?

Ayakkabıları güzel bir görünüme ulaştırmak, zarar vermeden boya seçimi yaparak süet ayakkabı nasıl boyanır öğrenmek için tercih edilecek en pratik ve ideal yöntem sprey boyamadır. Süet yapı olarak hassas bir yapıya sahip olduğu için temizliğinde, bakımında ve boyamasında da aynı hassasiyet gösterilmelidir. Aksi takdirde deri kendisini salar, çatlar, rengi dalgalı bir şekilde atar ve yapılan bakımı kabul etmez. Tüm bunlara zorunda kalmamak ve ayakkabıları uzun ömürlü kullanmak için boyama ve bakım düzenli yapılmalıdır.

 

Süet Ayakkabı Boyama Öncesi Hazırlık Nasıl Yapılır?

Süet ayakkabı boyama öncesinde ayakkabı hazırlık aşamasından geçmelidir. Gündelik hayatta sürekli giyilen ya da sadece özel davetlerde tercih edilen süet ayakkabılar, belirli aralıklarla boyanmalıdır. Süet boyası işleminden maksimum sonucu alabilmek adına ayakkabı hazırlanmalıdır. Bu hazırlık boyanın daha kalıcı olmasına yararlıdır. Süet ayakkabı boyamadan önce yapılması gerekenler şu şekildedir:


  • Yumuşak kıllı özel bir fırça ile ayakkabının fırçalanması,
  • Kir ve lekeleri çıkarmak için ayakkabının silinmesi,
  • Ayakkabıda renk değişmeyecek alanların ayrılması; bağcık, taban ve diğer aksesuarlar,
  • Boyanın değmemesi gereken alanlar kağıt bant yardımı ile kapanması,
  • Ayakkabı içleri kâğıt ya da gazete ile doldurulması,
  • Boyama işlemi
 

Süet Ayakkabı Boyama Kuralları Nelerdir?

Süet ayakkabılarda boya, diğer malzemelere göre fazla emilir. Bundan dolayı tercih edilecek en ideal ürün sprey süet ayakkabı boyası olmalıdır. Süet ürünlerine zarar vermemek ve yapılarını bozmamak için başka herhangi bir boya ve fırça ile boyanmamalıdır. İlk etapta süet temizleyici kullanılmalı ve ayakkabının kirden, tozdan ve lekelerden arınmış olması sağlanmalıdır. Bu tip ürünler için at kılı fırçalar tercih edilmelidir. Süet bot boyama işlemi ve boyama öncesi için dikkat edilmesi gereken kurallardır.

 

Süet Ayakkabıda Renk Haslığı Nasıl Arttırılır?

Renk haslığı; bir ürünün kullanım sırasında maruz kalacağı dış unsurlara karşı renk direnci testidir. Ürünler her koşulda en yüksek renk haslığına sahip olacak şekilde üretilir. Süetlerde ıslak ve kuru olmak üzere iki ayrı durumda ölçüm yapılır. Bakım sonrası ıslaklığındaki renk düzeyi ile kuru zamanlardaki renk düzeyi kendi skalalarında yüksek olmalıdır. Renk haslığı düşük olan ürünler çabuk renk atar, dalgalanma yaşar ve solgun görünür. Bunlara maruz kalan ayakkabıya kalıcı ayakkabı boyası işlemi uygulanmalıdır.

 

Süet Ayakkabı Spreyi Nasıl Kullanılır?

Süet ayakkabılar dışında diğer ayakkabıların bakım ve boyama işleri oldukça pratik olmaktadır. Peki, süet ayakkabı spreyi nasıl kullanılır? Diğer ürünler basit anılırken sprey boya daha da kolaydır. Boyama işleminden önce ayakkabının aksesuarları çıkarılır ve ayakkabının içine kâğıtlar konur. Ayakkabı formunu aldıktan sonra eşit bir şekilde sprey ile boyama işlemi başlar. Boyama işlerinde sıklıkla tercih edilen ürünler krem süet ayakkabı için krem boya, süet ayakkabı boyası bordo ve haki süet ayakkabı boyası olmaktadır.

 

Süet Ayakkabı Renk Koyulaştırma Nasıl Yapılır?

Sprey boyalar ile süet ayakkabının rengini değiştirmek elverişlidir. Sprey boya, yapı gereği boyanın kullanılacak tüm yüzeye eşit bir şekilde yayılmasını sağlamaktadır. Renk dalgalanmalarının önüne geçmek ve evde ayakkabı rengi değiştirme yapmak isteyenler için tercih edilecek en iyi seçenektir. Süet ayakkabı renk koyulaştırma işlemi için sprey boya ile boyanmalıdır. Ardından uzunca bir süre kurumaya bırakılır. Normal renginden ziyade farklı renk isteyen bireyler, koyu tonlar ile ayakkabı rengi değiştirme yapabilir.

 

Siyah Süet Ayakkabı Nasıl Boyanır?

Ayakkabı boyamak, ayakkabı bakımının ve sağlığının en önemli parçalarından biridir. Peki, ayakkabı nasıl boyanır? Her malzemenin kendisine özgü boyama stilleri bulunmaktadır. Deri ayakkabılar ile süet ayakkabıların boyama işlemleri asla birbirine karıştırılmamalıdır. Özellikle lacivert süet ayakkabı boyası ve siyah süet ayakkabı boyası yapılırken daha dikkatli olunmalıdır. Koyu tonlarda yapılan hatalar ve lekeler daha detaylı görünmektedir. Bu nedenle önce ayakkabı iyice temizlenmeli, boyama işlemine öyle başlanmalıdır.

Tüm bunların ışığında siyah süet ayakkabı nasıl boyanır? Süet deriler muhakkak sprey ile boyanmalıdır. Bu neden sprey siyah ayakkabı boyası ile ayakkabı yüzeyi eşit bir şekilde boyanmalıdır. Boyanmayacak aksesuarlar çıkarılır ya da kâğıt bant ile bantlanır ve boyama işlemi yapılır. Boyama ardından uzun bir süre kurumaya bırakılır. Kuruma işlemi sonra derinin havalanması, lekelerin giderilmesi ve boyanın emdirilmesi için fırçalanma yapılır.

Etiketler: Süet Ayakkabı Nasıl Boyanır
Şubat 07, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
?erez Kullan?m?