Stiletto Ayakkabı Nasıl Giyilir?

stiletto-ayakkabi

Stiletto Ayakkabı Nasıl Giyilir?

Stiletto ayakkabı topuklu türleri içinde kadınların en çok tutku duyduğu ve beğendiği ayakkabı olarak bilinmektedir. Stiletto ayakkabı giymenin bir sanat olduğunu belirtmek hiç de yanlış olmamaktadır. Zarafet denilince akla ilk gelen ürünlerden biri olmasının yanında giyilmesi en zor ayakkabı olduğunu kimse inkar edememektedir. Bütün kadınlar stiletto giymek bahsi açıldığında bir tık düşünmeye başlamaktadır. Bu nedenle her ortama ve her günün her saatine ayak uydurabilen zamansız ayakkabı olarak tanımlanan stilettolar, kombinlenmesinden ayakta duruşuna ya da rahat yürünmesine kadar birçok konuda dikkat gerektirmektedir.  

 

Stiletto Nedir?

“Stiletto nedir?” veya “stiletto ayakkabı nedir?” aramalarında sonuç olarak ince topuklu ve sivri burunlu olup topuk ile burun kısımları tam kapalı, yan kısımları ise yarı kapalı tanımına ulaşılmaktadır. Stilettolar bu görünümüyle feminen tarzın bir numaralı ayakkabı modeli olmaktadır. “Stiletto kaç cm? sorusu topuk boylarının ifadesi için yönetilmektedir. Stilettonun topuk boy ölçüsü 3 farklı seçenekte bulunmaktadır. 8 cm topuklu, 10 cm topuklu ve 12 cm topuklu stiletto standart topuk boylarını vermektedir. Ayakkabı stiletto tasarımcıları tarafından farklı boylarda da dizaynlar oluşsana da moda ünlülerinde genelde 10 ve 12 cm topuk tercih edilmektedir.

 

Stilettolar Nasıl Kombinlenir?

Stiletto kombinleri başında en klasiği olan siyah, dar ve diz altında biten balık model bir elbisenin altına kadife stiletto kombini tamamlamaktadır. Kırmızı ruj ile uyumlu, kırmızı stiletto ayakkabı seçimi bu kombininde elegant giyim tarzının bütün inceliklerini vurgulamaktadır. Beyaz stiletto ayakkabı veya gri stiletto ayakkabı tercihleri için de aynı renk cigarette pantolon ve gömlek üzerine yine aynı renk kumaş ceketin yansıtacağı monokrom tarzdan yararlanılmaktadır.  Zımbalı stiletto dar paça jeanlerle muhteşem bir uyum içindeyken, şık organizasyonlar için seçilmiş tuvaletlerin altına da modele göre taşlı stiletto ayakkabı ya da şeffaf stiletto ayakkabı göz dolduran tercihler arasında yer almaktadır. 



 

Stiletto Hangi Ayaklar İçin Uygundur?

Stilettolar ayakkabıların giyilen her şeyi olduğundan daha zarif gösteriyormuş havası yaratması bütün kadınları cezbetmektedir.  Genel de şık bir stil için tercih edilen stilettolar, bazı tutkunlarının günlük giyim dolaplarında da yer bulmaktadır. Bu kadar çok ve rahat stiletto kullanabilen bir kadın, ayak yapısına uygun seçimler yapıyor olmaktadır. Örneğin geniş ayak yapısına sahip olanların taraklı ayaklar için stiletto modellerine dikkat etmesi gerekmektedir. O zaman daha yuvarlak burunlu stiletto sayesinde topuklu ayakkabı ile yürüme şansı doğmaktadır. İnce ayak yapısına sahip kadınların da sivri burunlu modelleri ile rahat stiletto konforuna ulaştığı bilgisi verilmektedir. 

 

Stiletto Ayakkabıyla Nasıl Rahat Edilir?

Kadınlar izledikleri bir filmden ya da gittikleri şık etkinliklerinden hemcinslerinin stilettolar ile gayet rahat hareket edebiliyor olmalarında etkilenerek “stiletto ile nasıl rahat edilir?” sorusuna cevap aramaya başlamaktadırlar. Özellikle yeni stiletto ayakkabı ilk giyildiği zaman ayağı acıtması ve vurması söz konusu olmaktadır. Dar ve sert yapıya sahip stilettoları açmak için evde kalın çoraplarla giymesi tavsiye edilmektedir. Ya da bir diğer yöntem olarak fön makinesi en yüksek ısıda çalıştırılarak ayakkabının içine tutulması ve bu esnada ellerle iç bölüme şekil verilmek suretiyle genişletilmektedir. “10 cm stiletto rahat mı?” ya da “12 cm stiletto ile yürümek mümkün mü?” soru işaretleri için de çorap kullanımı yanında ayağa vuran kısımlarına da roll-on sürülmesi ön plana çıkmaktadır. 

 

Stiletto Kışın Giyilir mi?

Kış mevsiminde de şıklığından ödün vermeyenlerin tercihi yine stiletto ayakkabılar başrolü kapmaktadır. Kış mevsimin zorlayıcı kar, yağmur ve buzlanma sahibi günleri dışında stiletto kullanımına devam etmek için ayakkabının tabanının kaydırmaz özelliğine sahip olmasına dikkat edilmesi önerilmektedir. Evde stilettoların tabanının törpülenmesi veya ayakkabı tabanına yapışan ince kaydırmazlar kullanılması iyi çözümler arasında da yer almaktadır. Böylece stilettolarla kayma ve sonucunda da yaralanma riskleri ortadan kaldırılmaktadır. 

 

Stiletto Giymenin Püf Noktaları Nelerdir?

Stiletto giymenin püf noktaları arasında ilk sırayı naif yapıları ve narin topuklarının sağlam olmasına dikkat edilmesi olarak vurgulanmaktadır. İskelet yapısının kaliteli olduğu bir stiletto ayakkabı sayesinde “stiletto ayakkabı nasıl rahat giyilir?” sorusuna da bir ölçüde cevap bulunmaktadır. Arada evde normal işler yapılırken de stilettoların giyilmesi ayağın alışmasına da destek vermektedir. Aşırı yüksek topuklu stiletto tercihinin yapılmaması da öneriler arasında yer almak almaktadır. Her şeyden önce de ayakların stiletto ayakkabının içinde 3 saatten fazla kalması önerilmemektedir. 

 

Stiletto İle Bacaklar Nasıl Uzun Gösterilir?

Zarif ve feminen bir görünüm için tercih edilen stilettoların kadınlar arasında bir diğer görevi de bacakları uzun göstermesi beklentisi olmaktadır. Bu durum için özellikte ten rengi yani nude rengi stilettolar tercih edilmektedir. Çünkü ten rengi stilettolar bacaklarla bütünleşmesinden dolayı özellikle kısa boylu kadınların uzun gözükmesi adına tam bir kurtarıcı pozisyonuna düşmektedir. Bu durum için ekstra özenli olunması, giysi kombinin de destekleyici şekilde seçilmesi mükemmel bir görünüm için fark yaratmaktadır. Ayrıca, siyah stiletto ve ince siyah çorap tercihleri de bacakların daha ince görünmesini sağlamaktadır.

 

Stilettonun Ayaktan Çıkmaması İçin Ne Yapılır?

Stilettoların narin yapıları ve ayakları tam sarmama özelliklerinden dolayı ayaklardan çıkabilme eğilimi göstermektedir. Özellikle de ayak yapısına bir tık geniş gelen veya zamanla genişleyen stiletto topuklu ayakkabı ayaktan çıkmaması için tabanında veya topuk kısmında silikon yastıkçıklar diğer bir adıyla jel ayakkabı pedleri kullanılmaktadır. Bu pedler sayesinde ayaklar hem rahat etmektedir hem de stiletto ayakkabıların ayaktan çıkmamasına yardımcı oldukları için fazlasıyla kullanışlı ürünler sınıfında yer almaktadır. 

 

Stiletto Çorapla Giyilir mi?

1950’lerden gelen stiletto ayakkabı efsanesi, arkası kalın siyah çizgi detaylı ince siyah külotlu çoraplarla bir bütün sağlaması ile tanınmaktadır. Birçok moda ikonundan da stiletto çorabı tanımının ince çoraplarla vurgulandığı bilinmektedir. Pantolon altına giyilen stilettolar için diz altı ince çoraplar kullanılırken etek ve elbiseler içinde uzun tercihi her dönem yapılmaktadır. Bazı ünlülerin kalın opak çoraplarla da giydiği stiletto ayakkabıların bu şekilde kullanılması her ne kadar yaratıcı bulunsa da çoğu moda uzmanı tarafından görünüm ve estetik konusunda geçer not alamamaktadır. 

 

Stiletto Ayakkabı ile Nasıl Yürünür?

Stiletto ayakkabılar ile yapılabilecek en zor işin yürümek olduğu birçok kadın tarafından hem fikir haline gelmektedir. Döneme uygun genelde spor ya da rahat model ayakkabıların kullanılmasına ve hareket edilmesine alışıldığı için stilettolar ile yürümek düşünce olarak bile zorlayıcı bir eylem tanımına denk düşmektedir. Uzmanların tavsiyeleri doğrultusunda stiletto ayakkabı ile nasıl yürünüldüğüne dair bazı bilgiler bulunmaktadır. Bu bilgiler sıralanacak olursa,

  • En belirgin hatanın parmak ucuna doğru adım atılması olduğu vurgulanmaktadır. Bu şekilde yürümenin görünüm açısından da pek olumlu bir tablo çizmemesi yanında ayak ağrılarına de neden olacağı belirtilmektedir. 
  • Stiletto ayakkabı ile ilk adım atılırken topukların üzerine basılması en doğru hamle olmaktadır. 
  • Stiletto giyildiğinde dar adımlar atılması hem yürümeyi kolaylaştırmakta hem de daha zarif bir görünüme kavuşulmaktadır. 
  • Stilettolar ile sırtın biraz geriye itilerek yürünmesi her yönden olumlu olmakla beraber özgüven dolu bir havaya da katkı sağlamaktadır. 

 
Etiketler: stiletto, stiletto ayakkabı, stiletto kombinleri, stiletto ile nasıl rahat yürünür
Kasım 01, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
?erez Kullan?m?