Rugan Ayakkabı Nedir?

rugan-ayakkabi-nedir

Kombinlerine ayrı bir hava katan parlak rugan ayakkabı için arama motorlarına “rugan ayakkabı nedir? komutu yazıldığı zaman ortaya pek çok yanıt gelmektedir. Bu yanıtlardan birisi de rugan ayakkabı, yüzeyinde kaplı olduğu derisi çeşitli kimyasal işlemlerden geçirilerek ve kat kat cilalanarak elde edilen ayakkabı çeşididir denilmektedir. Birçok giysiyle yarattığı bütünlük sayesinde harika görünümlere imza atan rugan kundura hakkında nazik bir üründür vurgusu da yapılmaktadır. Bilirkişiler tarafından rugan ayakkabıların darbelerden, aşırı ısıdan, sudan ve nemden korunması tavsiye edilmektedir. Günlük hayatta, iş yaşamında, şık organizasyonlarda ve günün her saatinde eşsiz tasarımları ile rugan ayakkabılar kullanıcıların karşısına çıkmaktadır. 

 

Rugan Nedir?

Rugan ne demek?” sorusuna karşılık “ayakkabı, çanta, kemer, aksesuar ve benzeri eşyaların yapımında kullanılan parlak deridir” tanımı göze çarpmaktadır. Ayrıca  “rugan nedir?” için ham derinin sepilenmesinin ardından yağlı veya sentetik laklarla finisaj yapılmış çok parlak görünümlü yumuşak tutumlu yüzlük deridir vurgusu da yapılmaktadır. Rugan deri kalıplaması yapılıp kurumaya bırakıldıktan sonra parlatılması işlemi gerçekleşmektedir. Nitelikli bir deri çeşidi olarak bilinen rugan, parlak yapısı sayesinde ışıltı katmakta başrolü oynamaktadır. 

 

Rugan Ayakkabıların Özellikleri Nelerdir?

Rugan ayakkabıların ilk göze çarpan özelliği kuşkusuz parlak ve yansıyan yüzeyleri olmaktadır. Bu özelliği sayesinde insanların yaşamları boyunca her döneminde yer alan rugan ayakkabılar siyah, kırmızı, bordo, kahverengi ve krem gibi nice renkleri ile beğeni toplamaktadır. Kişilerin küçüklükten gelen bayramlık kırmızı rugan ayakkabı hayranlığının büyük yaşlarda da görülmesinin yegâne nedeni budur denilmektedir. Rugan ayakkabılarının bir diğer özelliği ise narin, dış etkenlerin darbelerine karşı kolay zedelenmeye açık bir yapıya sahip olmalarıdır vurgusu yapılmaktadır.

Rugan ayakkabıların özellikleri sıralanırken kurtarıcı bir parça olduğundan da söz edilmektedir. Çoğu zaman sade bir kıyafetle kullanılan rugan ayakkabılar kombinleri biranda hareketlendirmekte ve gözlerin kullanıcısına çevrilmesine olanak vermektedir. Tek renk, sade detaylı ve şık tasarımlı bir rugan ayakkabının sıklıkla giyilen bir pantolona ya da eteğe bambaşka bir görünüm kazandırmaktadır. Bütün bunlar yanında şık bir organizasyon veya akşam yemeği içinde tek renk giyim tarzı olan monokromdan yararlanılıp, aynı renk müthiş bir tasarıma sahip rugan ayakkabılar kullanıldığında harika bir görünüme sahip olmanın tadı çıkarılmaktadır.  

Rugan ayakkabılar estetik duruşları yanında nefes alma ve su geçirmez özellikleri ile de ayak sağlığını son derece iyi korumaktadır. Terleme ve buna bağlı koku oluşumu engellemenin yanında kış mevsiminde ayakların üşümesinin de önüne geçmektedir. Su geçirmez özelliği sayesinde altındaki deriyi de korumaktadır. Ayrıca diğer deri malzemelerine göre sert bir materyal olarak kullanıcıların karşısına çıkmaktadır

 

Rugan Ayakkabılar Nasıl Üretilir?

Rugan ayakkabıların üretim aşamasında diğer ayakkabılarla aynı sıralama izlenmektedir. 7 aşamada ortaya çıkan rugan ayakkabılar tasarım, kesim, saya, montaj, taban, topuk, finisaj ve bitirme işlemlerinin sonuçlanması ile ortaya çıkmaktadır. Derinin tabaklanmasının son aşamasında vernik ya da lak uygulaması ile üretilen rugan derinin yüzeye kaplanması ve kaymaz tabanlarının gövdeye monte edilmesi ile rugan ayakkabı üretimi gerçekleşmektedir. 

 

Rugan Ayakkabıların Gerçek Deri Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Piyasalarda bulunan suni rugan deri ile gerçek rugan deri ayakkabılar çoğu kez zor fark edilmektedir. İmitasyonu ile fiyat farkı olan gerçek rugan deriler kokuları, şık duruşmaları, dokunulduğu sunisine göre yumuşak olan dokusuyla hemen kendini belli etmektedir. Rugan ayakkabılarda gerçek deriler su geçirmemekte ve ayakları ıslaklığa, neme karşı korumaktadır. Bütün bunlara ek olarak gerçek rugan derinin üzerine hafif baskı uygulandığında kolay kolay bozulmadığı gözlenirken, imitasyon rugan deri hemen kötü bir görünüm almaktadır. 

 

Rugan Ayakkabılar Nasıl Temizlenir?

Rugan ayakkabı temizleme işleminde hızlı bir reaksiyon göstermektedir. Yani rugan ayakkabılar, parlak derisi sayesinde çabuk temizlenmektedir. Fakat bunun yanında çabuk da kirlenmekte ve zedelenmektedir. Rugan ayakkabı bakımı için gerekli olan temizleme yöntemleri sayesinde kişiler ilk günkü görünümünü yansıtan rugan ayakkabılara kavuşmaktadır. Bu yöntemler kullanıcılar tarafından merak edilen “beyaz rugan ayakkabı nasıl temizlenir? sorusu da cevap niteliği taşımaktadır. Çünkü spor rugan ayakkabı erkek modelleri arasında yer alan beyaz rugan ayakkabı çok tercih edilen ve günlük kullanımda sıklıkla görülen ürün niteliği taşımaktadır.

Rugan ayakkabı temizlemek istendiğinde, tozlandığında ve pislendiğinde nemli bir bez yardımı ile nazik, yavaş hareketlerle hijyeni sağlanmaktadır. Rugan ayakkabıların üzerinde inatçı lekeler için ise uzmanlar limon suyu önermektedir. Rugan ayakkabıların ömrünü uzatmak adına temizlik işleminden sonra vazelin sürülmesi de belirtilmektedir. Vazelin sayesinde rugan ayakkabıların dış yüzeyi çatlama tehlikesi yaşamamaktadır. Rugan ayakkabı bakımına bir de ek bilgi olarak rugan yüzeyine ince tabaka halinde bir pamuk yardımıyla hint yağı sürülmesinin de çatlamaların ve de kirlenmelerin önüne geçtiği yazılmaktadır.  Rugan temizleyicisi, rugan boyası, mobilya cilası, zeytinyağı, cam temizleyicisi ve bulaşık deterjanının da rugan ayakkabı bakımında başarılı olduğu ayrıca vurgulanmaktadır. 

 

Rugan Ayakkabı Çizikleri Nasıl Temizlenir?

Rugan ayakkabı çizikleri nasıl temizlenir?” sorusu için de rugan temizleyici kullanılması yönünde olmaktadır. Rugan temizleyicisi olmaması halinde de mobilya cilasının iyi iş çıkardığı yazılmaktadır. Ayrıca zeytinyağı ve vazelinin de çiziklerle başa çıktığı da eklenmektedir. 

 

Rugan Ayakkabı Boyanır mı?

Rugan ayakkabılarının her zaman yeni alınmış, temiz ve bakımlı bir görünüme sahip olmak isteyenlerin “rugan ayakkabı boyanır mı?” sorusunu yönelttiği bilinmektedir. Rugana ayakkabılar özel olarak üretilmiş rugan ayakkabı boyası ile boyanmaktadır. Rugan ayakkabı boyaları rugan deriye bakım sağlayan maddeler içermektedir. 

 

Rugan Ayakkabılar Nasıl Kombinlenir?

Rugan ayakkabı kombinleri yaratmak kullanıcılar tarafından kolay ve keyifli bir işlem olmaktadır. Parlak rugan erkek ayakkabı ya da rugan bot erkek birçok ortama ve tarza uygun düşmektedir. Damat adaylarının takımlarının altına ilk tercihleri olan rugan ayakkabılar gün yaşamda da chino, jean, gabardin ve de kumaş pantolonlarla harika kombinler yaratmaktadır. Giysilerin bütününe göre tarzları ortaya çıkaran ve hareketlendiren rugan ayakkabılar günümüzde hemen hemen her dolapta yerini almaktadır.

Kadın kullanıcıların da başta iş kombinlerinde tercih ettiği rugan ayakkabılar deri etekler ve pantolonlarla stilleri yerine oturtmaktadır. Mini siyah ya da kırmızı düz bir elbiseyle de kendini hemen belli eden rugan ayakkabılar sayesinde kullanıcılar şık gecelere damgasını vurmaktadır. Rugan ayakkabıların üzerinde bulunan sade veya şatafatlı detaylarda o günün tarzını, ruh halini mükemmel yansıtmaktadır. Siyah ve beyazın uyumu, rugan ayakkabılarla daha da çok belli edilmektedir. Hem kadın hem de erkek kullanıcıların stillerine uygun seçtikleri siyah pantolon ve beyaz gömlek kombinine kırmızı, bordo ya da siyah rugan ayakkabılar şıklığın tüm detayını gözler önüne sermektedir. 

 

Rugan Ayakkabı Koku Yapar mı?

Gerçek deriden imalatı yapılmış rugan ayakkabıların koku yapması beklenmemektedir. Ama bunla birlikte uzmanların tavsiyesi her gün sonunda ayaklardan çıkan ayakkabıların dolaplara kaldırılmadan önce havalandırılması yönünde olmaktadır. Özellikle hava delikleri bulunmayan rugan ayakkabılar için bu söz konusu olmaktadır. Havalandırıldıktan sonra da rugan ayakkabılarda koku olduğu fark edilirse ayakkabının içine karbonat dökülerek bütün gece bekletilmesi de vurgulanmaktadır. 

Etiketler: Rugan Ayakkabı Nedir, Rugan Nedir, Rugan Ayakkabıların Özellikleri Nelerdir, Rugan Ayakkabılar Nasıl Kombinlenir
Ocak 03, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
?erez Kullan?m?