Loafer Ne Demek?

loafer-ayakkabi

Loafer Ne Demek?

Günlük, rahat ve şık ayakkabı almak isteyenlerin sık sık karşılarına çıkan loafer kelimesi, “loafer ne demek?” veya “loafer nedir?” sorularını beraberinde getirmektedir. İngilizce’den Türkçe’ye “mokasen” olarak çevrilen loafer alçak topuklu, bağcıksız, rahat giyilen ve kullanılan ayakkabı anlamına gelmektedir. Moda dünyasında ilk olarak loafer ayakkabı hakkında, İngiltere kralı VI. George için tasarlandığı bilgisine ulaşılmaktadır. Böylece döneminde “loafer ayakkabı nedir?” için takım elbiselerin altına uygun tasarlanmış günlük ayakkabı cevabıyla verilmektedir. 

 

Loafer Ayakkabı Nasıl Üretilir?

İster klasik loafer erkek ayakkabı olsun, ister loafer bayan ayakkabı veya çocuk loafer ayakkabılar üretimlerinde ilk dikkat edilen konular malzeme ve işçilik kalitesi olmaktadır. Şık ve rahat tasarımları sayesinde günlük yaşam içinde tercih edilen loaferların, özellikle dizayn süreçlerinde, derinin kaliteli dokusunun ayakkabıya en stil şekilde yansıtılmasına özen gösterilmektedir. Üretiminde hakiki deri, süet veya diğer farklı malzeme tercihleri ile elegant tarz giyim ekolünü çok iyi bütünlemektedir. Gün içinde uzun süre kullanım için tercih edilen loafer ayakkabılar, kullanıcının konforunu hedeflemektedir. Bu yüzden yumuşak, dayanıklı, nefes alabilme özelliğine sahip ve deforme olmayacak yapıdaki malzeme kullanımı loafer ayakkabı üretiminde ön plana çıkmaktadır. 

 

Loafer Ayakkabı Özellikleri Nelerdir?

Loafer ayakkabı özellikleri arasında akla ilk gelenler düşük tabanlı ve bağcıksız olmasıdır denilmektedir. Kolay giyilmesi ve çıkarılması ile kadın, erkek ve çocuk kullanıcıları tarafından tercih sebebi olmaktadır. Deri loafer veya diğer materyaller kullanılarak üretilmiş olan seçeneklerinin ayak bileğini açıkta bırakması sayesinde hareket özgürlüğü de sunmaktadır. Bu sayede loafer ayakkabı özelliğinin başında gelen gün boyu rahatlık hissine ulaşılmaktadır. Konforlu tabanları ve hafif ayakkabı deneyimi için iyi bir sonuç oluşturduğu unutulmamaktadır. 

Şatafatlı olmayan gösterişsiz dizaynları, düz taban olması ve ayakları yormaması sayesinde çalışanların ofis, öğrencilerin okul ve emeklilerin günlük yaşamında tercihleri içinde yer almaktadır. Klasik ve spor birçok farklı tasarımının mağazalarda yer bulması da ayrı bir özellik sayılmaktadır. Zamansız ve her dönemin modasına uygun tasarımları ile birçok kıyafet tarzına rahatlıkla uyum sağlaması da loaferları ön plana çıkarmaktadır.  Ayrıca loafer ayakkabıların özellikleri içinde dört mevsim giyilmeye yatkın olması da vurgulanmaktadır. 

 

Loafer Ayakkabı Çeşitleri Nelerdir?

Loafer ayakkabılar kahverengi, bej, lacivert, yağ yeşili, loafer siyah ayakkabı, sarı, mavi veya kum rengi gibi listenin daha da uzadığı çok fazla renk seçenekleri ile çeşitlilik kazanmaktadır. Erkek, kadın ve çocuk kullanımına uygun çeşitleri de seçenekler arasında yer almaktadır. Casual loafer ayakkabı adı altındaki modelleri özellikle kalın taban loafer ve topuklu loafer ayakkabı çeşitleri ile kadın kullanıcıların ofis modasında sıklıkla tercih ettikleri ayakkabıların başında gelmektedir. Loaferlar, deri topuklu ayakkabı olarak da üretilirken bazı çeşitlerinin üst kısmında yer alan metalik ya da taşlı tokalar, detaylar veya püsküllerin yanı sıra kullanılan malzemenin dokusunun da değişmesi fark edilmektedir. 

Loafer ayakkabı, üretiminde tercih edilen materyaller sayesinde de çeşitlilik göstermektedir. Deri, süet, rugan, kauçuk, suni deri ve polyester malzemeler loafer ayakkabı seçeneklerinde kullanılmaktadır.  Tercih edilen materyalin yanı sıra kroko, etnik nakış, kamuflaj gibi farklı desenlerin de loafer ayakkabı tasarımda yer alması gözlenmektedir. Kolej modelleri, sivri veya yuvarlak burun seçenekleri, alçak veya yüksek tırtıklı topuk çeşitleri ile 1930’lu yıllardan beri zamansız şıklığın tanımı haline gelen loafer ayakkabıları sofistike bir seçimin şık bir sonucu olarak günlük yaşamda yerini almaktadır.  

 

Loafer Ayakkabı Nasıl Giyilir?

Kadınların modasına maskülen etkilerle adım atmış olan loafer ayakkabıların modelleri diğer ayakkabılara göre açık olduğu için babet çoraplarla giyilmesi önerilmektedir. Sadece kadınlar için değil erkekler için de giydikleri pantolonların modellerine göre babet çorapla kullanılması tavsiye edilmektedir. Öğrenciler de loafer ayakkabı giyiminde üniformaları ile uyumlu uzun çorap kullanmaktadır. Loafer ayakkabı giyimi esnasında arka bölümlerine kesinlikle basılmaması ve ayakkabı çekeceği kullanılması vurgulanmaktadır. 

 

Loafer Ayakkabı Kombinleri

Loafer ayakkabı nasıl giyilir?” aramalarında çıkan ilk sonuçlar arasında loafer ayakkabı kadın kombin olarak kalem etek veya bileği açıkta bırakan cigarette pantolon, beyaz gömlek ve blazer ceket gelmektedir.  Loafer kombin erkek ile de dar kesim ve yüksek paçalı jeanler ile smart casual kombinler şıklığın yakalanmasına ayna tutmaktadır. Loafer ayakkabı kombinleri için chino pantolonlar, takım elbiseler ve hatta şortlar iyi birer örnek olmaktadır. Spordan klasiğe her çeşit kombin ile uyumlu hatta tamamlayıcı olması loafer ayakkabıların çok fazla tercih edilmesini de sağlamaktadır. Loafer ayakkabı sayesinde özellikle kadın kullanıcılar kombinlerine göre feminen veya maskülen ya da sofistike tarzları zarif bir nüansla yakalayabilmektedir. 

 

Makosen Loafer Farkı Nedir?

Mokasen ve loafer olarak adlandırılan ayakkabılar birbirlerine benzerlikleri ile bilinmektedir. Ama bu iki ayakkabı farklı türlerdedir. Makosen loafer farkı denildiğinde ilk akla gelen bağcıklar olmaktadır. Çünkü makosen ayakkabı bağcıklı, loafer ayakkabı da bağcıksız kullanıma sahip türden ayakkabı modelleri için ifade edilmektedir. Makosen için tek bir deri parçasından imalatı yapıldığı bilgisi verilirken, loafer ayakkabı için farklı deri parçalarının bir araya gelmesi ile üretildiği fark edilmektedir.  Loaferlerin, makosenlere göre daha esnek olması da gözlerden kaçmamaktadır. 

 

Loafer Hangi Mevsimde Giyilir?

Loafer ayakkabının üretiminde kullanılan farklı malzemeler, onun dört mevsim kullanımına uygun olmasını sağlamaktadır. Mevsim geçişlerinde farklı materyal seçenekleri değerlendirilerek ayaklar terlemeden veya üşümeden bir loafer seçimi yapılmaktadır. Özellikle kış mevsimi için deri model loaferler tercih edilirken, bez loafer sayesinde de erkek yazlık loafer ayakkabı arayışları çözüme ulaşmaktadır. Bahar ve yaz ayları için seçilen renkli süet loaferlar mevsimlerin renklerini de keyifli bir şekilde yansıtmaktadır. Kadın ve erkek kullanıcıların yaz mevsiminde akşam saatleri için tercih ettikleri düz taban ve sade model loaferler ister jean eteklerin ister keten şortların altına o zarif havasını katmaktadır. 

 

Loafer Ayakkabılar Nasıl Temizlenir?

Her yaşın ve her cinsiyetin tercih ettiği loafer ayakkabıların temizliği malzemesine göre değişmektedir. Deri loafer ayakkabılar bu materyale uygun temizlik ürünleri ile kolayca temizlenmektedir. Ayakkabı fırçası ile önce tozu ve var ise çamur kalıntıları ayıklanan loafer ayakkabı sonrasında rengine uygun boya ile yenilenir ve cila ile de tertemiz bir görünüme kavuşmaktadır. Süet loafer ayakkabılar için de cila dışında aynı koşullar geçerli olmakla beraber süet kumaşa uygun sprey boyaların kullanılması tavsiye edilmektedir. Bütün bunların yanında loafer ayakkabının malzemesi ne olursa olsun temizleme ve boyama işlemlerinden sonra güneş ışığında kuruma bırakılmamasının altı çizilmektedir.  

 

Loafer Ayakkabı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Loafer ayakkabı seçiminde dikkat edilmesi önceliğine sahip konu rahatlığı olmaktadır. Kullanıcı tarafından tercih nedeni gün boyu ayakta olmasıdır ve konfor ön plandadır. Ayak yapısına ve numarasına uygun yapılacak tercihler kullanıcıyı mutlu edecektir. Bu mutluluğun kaynağı olan konforun altında loaferın malzeme kalitesi, taban yapısının ayak tabanını yeterli ölçüde desteklemesi gelmektedir. Çok fazla model seçeneği sunan loafer ayakkabı alırken stile uygunluğu da göz önünde bulundurulmaktadır. Dönem trendlerin ve özgün tasarımların bir araya gelmesi ile müşteri beğenisine sunulan loafer modellerinin seçiminde uzun yıllar kullanılacağı da düşünülmesi gerekmektedir. 

 



 
Etiketler: loafer nedir, loafer ayakkabı, loafer ayakkabı özellikleri, loafer ayakkabı kombinleri
Kasım 01, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
?erez Kullan?m?