Ayakkabı Vurmasına Ne İyi Gelir?

ayakabi-vurmasi

Ayakkabı vurması genel olarak yeni alınan ayakkabılarda görülen bir sorun olmaktadır. Yeni ayakkabı alan birçok kullanıcısının sıklıkla yaşadığı bu problem ‘‘ayakkabı vurmalarına ne iyi gelir?’’ sorusunu beraberinde getirmektedir. Çeşitli sebeplerden dolayı yaşanan ayakkabı vurmasına çözüm önerileri oldukça fazla olmaktadır. Öncelikle kullanıcı aldığı ayakkabının ayağını neden vurduğunun belirlenmesi gerekmektedir. Daha sonrasında ise kullanıcı ayakkabının ayağının hangi bölgesine zarar verdiğini tespit etmelidir. Yeni alınan ayakkabılar ayağa alışma sürecine kadar genellikle topuktan, taraklardan, ayağın üst kısmından ve parmaklardan vurmaktadır. 

Ayakkabı vurması problemi yaşayan kullanıcılar oluşan yaralar için uygulayabilecekleri çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemler şu şekilde sıralanabilmektedir:

  • Aloe Vera : Yaraları oldukça hızlı iyileştirici gücü ile bilinen aloe vera bitkisinin yaprakları kesilerek içerisinden çıkan jel ayakkabının vurduğu bölgeye uygulanmaktadır. Aloe vera, ayakkabının vurduğu bölgede oluşabilecek iltihabı önleyerek oluşan kızarıklığın ve şişliğin iyileşmesini sağlamaktadır.
  • Çay Ağacı ürünleri: Çay bitkisinden elde edilen ürünler antibakteriyel özelliğe sahip olmaktadır. Ayağın zarar gören bölgesine uygulanabilecek az miktardaki çay ağacından üretilmiş kremler yarada bakteri oluşumunu önlerken aynı zamanda iyileşmesini de sağlamaktadır.
  • Yumurta: Yeni ayakkabı vurmasına iyi gelen etkili çözümlerden birisi de yumurta olmaktadır. Yumurta içerisinde bulunan protein sayesinde yapıcı ve onarıcı bir etkiye sahip olmaktadır. Yaralı olan bölgeye ince bir tabak halinde sürülen yumurta yara üzerinde kısa sürede iyileştirici etkisini gösterebilmektedir.
  • Diş Macunu: Ayakkabı vurması yaralarında iyileştirici bir güce sahip olan diş macunu yaşanan yaraların iyileştirilme sürecinde kullanılan etkili yöntemlerden birisi olmaktadır.
  • Siyah Çay: Soğutulmuş siyah çay poşeti ayakkabının yaraladığı bölgeye uygulandığında bölgedeki şişliği azaltmaktadır. Siyah çay yerine yeşil çay da uygulanabilmektedir. 
  • Elma Sirkesi: Ayakkabı vurması yaralarına en çok kullanılan yöntem elma sirkesidir. Yaralanan bölge elma sirkesine batırılarak ya da pamuk yardımı ile bölgeye uygulanabilecek elma sirkesi yaranın kısa bir sürede iyileşmesini sağlamaktadır. 
  • Pişik Kremi: İçeriğinde çinko oksit barındıran pişik kremi enfeksiyonlara sağladığı fayda ile bilinmektedir. Aynı zamanda yaranın yumuşak dokularını kurutarak hızlı iyileştirme sağladığı bilinmektedir. Ayakkabı vurması sonucu oluşan yaraya uygulanabilecek az miktardaki pişik kremi yaranın kısa vadede iyileşmesine yardımcı olmaktadır.

 

Ayakkabı Neden Vurur?

Yeni alınan ve kalıbı sert olan ayakkabılar kullanıcıda ayak problemlerine neden olabilmektedir. Özellikle ayağa baskı yapan ve ayak yapısına uymayan ayakkabılar kullanıcının ayağının çeşitli bölgelerinde yaraya sebep olabilmektedir. Genellikle yeni alınan ayakkabılarda görülen bu problem birçok ayakkabı alıcının başına gelen sorunlardan birisi olmaktadır. Ayakkabının yeni kalıptan çıkması ve hiç denenmemiş olması ayakkabının kullanıcının ayağını vurmasına neden olabilmektedir. Kullanıcı devamlı hareket halinde ise oluşacak sürtünme sebebi ile de ayakkabı kullanıcının ayağını vurabilmektedir. Vücut su toplamışsa, kullanıcı kilo almışsa ya da ayak şişmesi halinde ayakkabı vurması sorunu ile karşı karşıya kalınabilmektedir.

 

Ayakkabı Vurması Nasıl Önlenir?

Ayakkabı vurması sorununu erkek ayakkabısı kullanıcıları da yaşasa da genellikle kadın kullanıcıların daha sıklıkla yaşadığı bir problem olmaktadır. Bu problemlerin yaşanmaması adına kullanıcı ayak sağlığı için birtakım önleyici çözümleri hayata geçirmesi gerekmektedir. 

Sert bir ayakkabı alan kullanıcının kullanım sonrası yaşadığı ayakkabı vurması probleminden sonra ‘‘sert ayakkabı nasıl yumuşatılır?’’ sorusu kullanıcı için en çok cevap aranan soru olmaktadır. Bu gibi durumlarda kullanıcı kalın bir çorap yardımı ile ayakkabıyı genişletmeye çalışmalıdır. Bu şekilde ayakkabı açılma yapabilecek ve ayağı vurma problemi önlenebilecektir.

Ayak numarası ayağa uygun alınsa dahi bazen ayağı sıkabilmekte ve bu da beraberinde ayak sağlığına zarar verici sonuçlar doğurmaktadır. Bu gibi durumlarda kullanıcı ayakkabıyı kalıba koymak gibi çözüm önerilerini deneyerek ayakkabının ayağı sıkmasına engel olabilmektedir. 

Ayakkabının herhangi bir yerinde vurma problemi var ise kullanıcı ayakkabıyı giymeden önce vuran bölge içerisine bant yapıştırılarak ayağın zarar görmesi engellenebilmektedir.  Ayakkabı vurmasını önlemek için yapılabilecek bir başka çözüm ise ayakkabı ile ayak arasındaki sürtünmeyi en aza indirmek olmaktadır. Kullanıcı ayakkabıyı giymeden önce içerisine deodorant sıkarak sürtünmeyi en aza indirebilmektedir.

 

Önden Vuran Ayakkabı İçin Ne Yapılır?

Ayakları önden vuran ayakkabılar genellikle ayağı sıkan ve ayağa küçük gelen ayakkabılar olmaktadır. Bu sebeple doğru ayakkabı numarası tercihi yapmak oldukça önemli olmaktadır. Bazen doğru ayakkabı numarası alınsa dahi ayakkabının yeni olması ayak vurması problemi yaşatabilmektedir. Bu gibi durumlarda ayakkabı numarası büyütme işlemi çözüm olabilmektedir. Bu işlemi yapacak kullanıcıların numara büyütme için ayakkabıyı kalıba koymak işe yarar mı? sorusu en çok cevap aradıkları soru olmaktadır. Ayakkabıyı kalıba koymak ayakkabının genişlemesine yardımcı olmaktadır. Bu sayede ayakkabının kullanıcının ayağını vurması önlenebilmektedir. Ayakkabıların buzdolabında bir gün bekletilmesi de ayakkabının önden vurma problemine çözüm olabilmektedir. Buzlukta ayakkabı genişletme işlemi ayakkabının yarım numara büyümesini sağlayarak ayakkabının rahat bir şekilde ayağa zarar vermeden giyilmesine olanak sağlamaktadır.

 

Arkadan Vuran Ayakkabı İçin Ne Yapılır?

Yeni alınan ayakkabılarda sıklıkla yaşanan ayakkabı vurması problemi ‘‘ayakkabının arkası vuruyor ne yapmalıyım?’’ veya ‘‘topuğu vuran ayakkabıya ne yapılır?’’ gibi soruları beraberinde getirmektedir. Ayakkabıların kullanıcıların topuk kısmını vurması oldukça sık rastlanan bir durum olmaktadır. Kullanıcı bu gibi durumlarda topuk kısmına yara bandı kullanarak ya da ayakkabı içerisine silikon kalıplar kullanarak ayakkabının arkadan vurmasına çözüm bulabilmektedir. Arkadan vuran ayakkabılar için çözüm olabilecek bir başka yöntem de lostralar olmaktadır. Lostralarda yapılacak olan ayakkabı dövdürme işlemi ile ayakkabının vuran bölgesi yumuşatılarak kullanım rahatlığı sağlanmaktadır.

 

Ayak Baş Parmağına Ayakkabı Vurması Nasıl Önlenir?

Ayak baş parmağı ayakkabı vurması için kullanılacak silikon pedler yaşanabilecek sağlık problemlerine çözüm önerisi olabilmektedir. Tüm ayakkabı çeşitlerinde rahatlıkla kullanılabilen ayak baş parmağı vurması önleyici silikon pedler hava yastığı görevi görerek ayakları korumaktadır. Özellikle taraklı ayaklara sahip kullanıcıların yaşadığı bu problem için vazelinle ayakkabı genişletme işlemi yapılarak da ayağın ayakkabı içerisinde rahat etmesi sağlanabilmektedir. 

 

Ayak Serçe Parmağına Ayakkabı Vurması Nasıl Engellenir?

Ayakkabının ayağa küçük gelmesi ayak serçe parmağının sıkışmasına böylece ayakkabının parmağa zarar vermesine sebep olmaktadır. Kullanıcılar bu gibi durumlarda ayakkabı serçe parmağımı vuruyor ne yapmalıyım? ya da ayağı sıkan ayakkabı için ne yapmalı? gibi sorularla çözüm önerileri aramaktadır.  Bu gibi durumlarda ayakkabı kalıba sokularak genişletilmekte ve bu sayede ayağın ayakkabı içerisinde rahat hareket edilmesi sağlanmaktadır. Bu durumda ayak ayakkabı içerisinde rahat hareket edeceği için ayakkabının serçe parmağı vurması engellenmiş olmaktadır.  

 

Yeni Alınan Ayakkabının Ayağa Vurması Nasıl Önlenir?

Ayakkabı vurması yeni alınan ayakkabılarda sıklıkla yaşanan sorunlardan birisi olmaktadır. Ayakkabı ayağın yapısına alışana kadar kullanıcı bu gibi problemlerle karşılaşabilmektedir. Bunun önlenmesi için ayakkabının ayağı nerden vurduğunu tespit etmek oldukça önemli olmaktadır. Yeni ayakkabının ayağı vurduğu bölge tespit edildikten sonra o bölgeye  uygulanacak çözümler ile bu problemin önüne geçilebilmektedir.

 

Vuran Ayakkabıyı Kalıba Koymak İşe Yarar mı?

Ayakları vuran bir ayakkabıyı kalıba koymak genellikle kullanıcı için kesin çözüm olabilmektedir. Bazen ayakkabıyı kalıba koymak sadece işe yaramayabilmektedir. Bu gibi durumlarda ayakkabı dövülerek sert yapısı yumuşatılmalı ve ayağın ayakkabı içerisinde konforu sağlanmalıdır. 

 

Ayakkabı Vurması Sonrası Yaralar İçin Doğal Yöntemler

Ayakkabı vurması yaşayan kullanıcılar çeşitli yöntemlere başvurarak oluşan yaralarını tedavi etmektedir. Kullanıcılar genellikle ayakkabı vurması yaralarını evde doğal yöntemler kullanarak iyileştirmeye çalışmaktadır. Kullanıcıların sıklıkla başvurdukları bu doğal yöntemler şu şekilde sıralanabilmektedir:

  • Vazelin
  • Aloe Vera
  • Elma sirkesi
  • Yumurta
  • Çay 
  • Diş Macunu 
  • Çay ağacı ürünleri
 

Deri Ayakkabı Vurması İçin Ne Yapılır?

Deri ayakkabı modelleri kadın ve erkek fark etmeksizin her yaş grubunun tercih ettiği ayakkabı modelleri olmaktadır. Yeni alınan deri ayakkabının kullanıcının ayağını vurması durumunda derinin ısıtılarak yumuşatılması sağlanabilmektedir. Kullanıcının çözüm önerisi olarak uygulayabileceği bir başka seçenek ise ayakkabıyı kalıba sokularak genişlemesini sağlamaktır. Bu sayede ayakkabı kullanıcının ayağını sıkmamakta ve konforlu bir kullanım sağlamaktadır.


 
Etiketler: ayakkabı vurması, ayakkabı vurmasına doğal çözümler
Aralık 02, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
?erez Kullan?m?