Ayakkabı Seçerken Dikkat Etmemiz Gerekenler

Ayakkabı Seçerken Dikkat Etmemiz Gerekenler

AYAKKABI SEÇERKEN DİKKAT ETMEMİZ GEREKENLER

 
  • Ayakkabının ilk olarak sağ tekinin denenmesi gerekir. Çünkü sağ ayağımız diğer ayağımıza göre biraz daha büyük olabilir. Birçok insanın da bu şekildedir. Ayakkabıyı deneyen kişi solak ise o zaman sol ayak biraz daha büyük olabilir. Bu sebeple ilk sol tekinin denenmesi gerekir. İkisini de denedikten sonra ayağınız rahat ise numara hakkında bir sorun yok demektir.
 
  • Topuklu ayakkabı tercih ederken uzun boylu ve zayıf kadınlar kısa topuklu ayakkabılar tercih etmeli, 3 pont, 5 pont ve 7 pont olabilir. Balık etli ve kısa boylu kadınlar ise en az 9 pont, 11 pont, 13 pont ve 15 pont gibi yüksek topuklu ayakkabılar tercih edebilir. En ideal topuk boyu 9 pont dur. 3 pont 2 cm gelir. Pontu cm e çevirmek için 3’e bölüp 2 ile çarpmak gerekir. Örneğin 9 pontu hesaplayalım; 9’u 3’e bölerseniz 3 çıkar. 2 ile çarparsanız 6 çıkar yani 9 pont bir ayakkabı 6 cm demektir. Eğer cm olarak bilgi verildiyse bu durumda 2’ye bölüp 3’e çarpmanız gerekir. 6 cm’i hesap edersek; 2’ye böldüğünüzde 3 çıkar, 3 ile çarptığınızda 9 çıkar, yani 6 cm 9 ponttur.


 
  • Ayakkabının tabanının iç kısmında mostra bölümü vardır. Mostra dediğimiz malzemenin iç kısmının ve yan kısmının deri olması ayak sağlığı için önemlidir. Malzeme suni olursa özellikle ter, koku veya ayakta bazı rahatsızlıklara sebep olabilir. Mostranın alt kısmında kullanılan malzemelere pet denir. Petler ayağınızın daha rahat ve konforlu olmasını sağlar. Petlerin bir çok çeşidi bulunmaktadır. Hafızalı olanlar, lateks, sünger vs spor ayakkabılarda bu petler standart olarak bulunmaktadır. Piyasada bir çok modelde pet kullanılmasa da biz ayak sağlığına önem gösterdiğimiz için üretim yaptığımız birçok modelde bu tabanları kullanıyoruz. Bu tabanlar yumuşak ve sağlıklıdır. Uzun süre ayakta kaldığınız zamanlar bu tür petli ürünler ayağınızın yorulmamasını sağlar. Piyasadaki ürünler geleneksel ayakkabı üretiminden kaynaklanan yetersiz bilgiden dolayı çok sert yapılmaktadır. Bu durum uzun süre kullanımda rahatsız edicidir. Bundan dolayı taban kısmı hamurlu yumuşak ve esnek ayakkabıları tercih etmelisiniz.
  • Bombe; ayakkabının sayasında deri ile iç astarı arasına koyulan ve ayakkabının burun kısmının sert durmasını sağlayan malzemedir. Kalıbın şeklini alır ve ayakkabı giyildiği sürece şeklini korur. Fort, topuk oturma noktası ile arka yüksekliği arasında biçimlenir.  Bombe ve fort ayakkabının formunu koruyan hususlardır. Fort’un  kemik gibi sert olmaması gerekir, elimizle esnetebileceğimiz bir yumuşaklıkta olması yeterlidir. Ayakkabının bombe kısımlarından ayağınıza teması çok fazla ise esnemesi zordur. Bombe kenarlarına dokunmaması gerekir.  Ayakkabının yan kenarına gamba denir. Gambalarda duvardan topuğa dokunursa, bu kısımdan da esnemesi zordur. Dolayısıyla gambadan ayak topuğuna dokunmaması gerekir. Ayrıca bol ayakkabı da tercih edilmemelidir. Eğer tercih edilirse ayakkabının yüzünde kırışmalar olabilir. Ayağınıza dar gelen ayakkabıda da deforme olacağından tercih edilmemelidir. Ayak numaranız konusunda kesinlikle emin olmalısınız. 
 

Bu bahsettiğimiz konulara dikkat ederseniz daha çok seveceğiniz bir ürün almış olursunuz.

Etiketler: ayakkabı seçimi
Haziran 21, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
?erez Kullan?m?