Ayakkabı Çanta Kombini Nasıl Olmalı?

ayakkabi-canta-kombini

 

Ayakkabı-çanta ikilisi moda sektörünü şekillendiren parçaların başında gelmektedir. Bunun nedeni ise bu iki parçanın kadınların vazgeçilmezi olmasındandır. Kadınlar için iş hayatında, günlük hayatta veya bir davette ayakkabı çanta kombini yapmak kaçınılmaz olmuştur. Dijitalleşmeyle birlikte sosyal medya aracılığıyla her an herkesin ne giydiğine ve taktığına  tanık oluyoruz. Moda kavramı da yeniden şekilleniyor. Bu çağ aynı zamanda bir şeylerin değişiminin ve dönüşümünün hızlandığı bir zaman dilimi.

Her alanda olduğu gibi moda sektörü de belli kalıplara hapsolmaktan çıkarak daha özgürlükçü bir alana doğru yol alıyor. Moda anlayışındaki standartlar ve kurallar giderek silikleşiyor. Değişimin hakim olduğu bir anlayış giyim, ayakkabı ve çanta tercihlerini de şekillendiriyor. Giyim tercihlerinde olduğu gibi ayakkabı çanta kombin tercihleri de artık belli kurallara tabii değil.

 

Konsepte Göre Ayakkabı-Çanta Kombinleri

Ayakkabı-çanta kombini tercihini belirlerken en önemli etkenlerden biri konsepttir. Konsept denilince iki şey düşünülmelidir. Öncelikle kişinin konsepti, yani kişinin tarzı. Bazı kadınlar için rahatlık ön plandayken çoğu kadın için ise şıklık ön plana çıkmaktadır. Rahatlığı seven kadınların çoğunluğu spor veya loafer ayakkabı çanta kombinini tercih etmektedir. Şıklığını ön planda tutan kadınların tercihi ise topuklu ayakkabı çanta kombininden yana oluyor.

Konsepti, düzen olarak düşündüğünüzde, kişilerin tarzından bağımsız olarak bakmanız gerekiyor. Burada ön plana çıkan ise gidilen yerin düzenine uyum sağlamak oluyor. Gece şık bir mekanda verilen davete, o konsepte uygun kıyafet ve ayakkabı-çanta kombini ile gitmek gerekiyor. Topuklu ayakkabı ve ona uygun renk ve tarzda çanta tercih edilmelidir. Topuklu ayakkabı tercih edilmese bile loafer ayakkabı ve portföy çanta kombini ile geceye kolaylıkla uyum sağlanabilir.  

 

Çanta Boyutuna Göre Ayakkabı Seçimi Nasıl Olmalı?

Ayakkabı seçimi yaparken ilk olarak dikkate alınması gereken kıyafettir. Kıyafetin tarzına ve rengine göre ayakkabı seçimi yapılır. İkinci olarak göz önünde tutulması gereken ise kullanılacak çantanın boyutudur. Günlük kullanımda daha rahat ve büyük çantalar kullanılır. Bunlar da ağırlıklı olarak sırt çantaları veya  çapraz takılabilen çantalardır. Bu tarz çantalara uygun ayakkabılar ise spor veya loafer tarzı daha maskülen ayakkabılardır.

Düğün, davet, toplantı veya resmi bir tören için ise tercih edilecek çanta, kişiyi yormayacak ve hantal durmayacak bir boyutta olmalıdır. Küçük boyutlu, zincir askılı deri veya süet çantalar ile portföy çantalar tercih edilmelidir. Bu tarz çantalara uyum sağlayacak ayakkabı da hiç şüphesiz topuklu ayakkabılardır. Kıyafetin rengine uygun topuklu ayakkabı ve portföy çanta, kişiye şıklık ve zarafet katacaktır.  

 

Renkli Kıyafetlerle Çanta ve Ayakkabı Nasıl Kombinlenir?

Günümüzde artık birçok şey hızla değişmektedir. Eskiden olduğu gibi belli renkteki kıyafetler yerine daha renkli ve canlı kıyafetler tercih edilmektedir. Giyimdeki bu bakış açısı ayakkabı ve çanta tercihlerine de yansımaktadır. Günlük hayatta giyilen renkli kıyafetler için ayakkabı seçimi yapmak çok zor değildir. Beyaz spor ayakkabı birçok renk için kurtarıcı olabilmektedir. Rahatlığı ve şık durması nedeniyle birçok kişi için vazgeçilmez olmuştur.

Bazen de kıyafete göre ayakkabı çanta seçimi yapmak yerine, çanta ve ayakkabıya göre kıyafet seçilir. Yeşil, pembe, mor gibi renkli çantalara uygun ayakkabı veya turuncu, sarı ayakkabılara uygun çanta kombinleri yapılır. Burada önemli olan üzerinizdeki renklerin birbirleriyle karışıp yapılan kombinin gözü yormaması.

Karışık renkler içeren kıyafetler giyildiyse ayakkabı ve çanta, kıyafetteki renklerden sadece birinin renginde olmalıdır. Eğer renkli bir çanta veya ayakkabı giyilecekse kıyafetin biraz daha sade olması daha şık bir görünüm sağlayacaktır. Renklerin ve tarzların birbirine karıştığı bir kombin yorucu ve sıkıcı olur.

 

Kahverengi Ayakkabı Nasıl Kombinlenir?

Kahverengi ayakkabı kombin yaparken dikkat edilmesi gereken kahverenginin tonu olmalı. Açık olan kahverengi taba olarak adlandırılırken koyu olan ise acı kahve olarak adlandırılmaktadır. Kahverengi özellikle resmi ortamlar için vazgeçilmez bir renktir. Spor giyime nazaran klasik giyimde kahverengi tonlarına daha çok rastlamak mümkündür.

Kahverengi ayakkabı kombini yapmak beyaz ayakkabı kombini yapmaktan daha zordur. Renkli kıyafetler ile kahverengi ayakkabıyı kombinlemek çok şık bir görüntü sağlamayacaktır. Kahverengi ayakkabı ağırlıklı olarak iş hayatında kullanılmak için tercih edilir. Özellikle gerçek deriden yapılmış olan kahverengi ayakkabı ve çanta kişiye şık bir görüntü sağlamaktadır.

Kahverengi ayakkabılar, siyah, lacivert, krem, beyaz, haki rengindeki kıyafetler ve elbiselerle rahatlıkla kullanılabilir. Giyilen kıyafetin klasik veya spor olmasına ayrıca dikkat edilir. Yine kıyafetin rengine ve kahverengi ayakkabıya uygun şık bir çanta kombini yapılır.

 

Abiye Ayakkabı-Çanta Nasıl Kombinlenir?

Abiye, özel gecelerde giyilen gösterişli elbiselerdir. Bu tarz kıyafetlere de tabii ki abiye ayakkabı çanta kombini yapılmalıdır. Abiye kıyafetlerde renk olarak alternatif olsa bile çoğunlukla belli renkler tercih edilmektedir. En fazla tercih edilen renkler siyah, lacivert, bordo, kırmızı, yeşil gibi koyu renkler veya beyaz, gri, krem, pudra gibi açık tonlu renklerdir.

Abiye elbiselerle siyah, altın rengi, bej ve gümüş rengi ayakkabı kombinleri en çok tercih edilenlerdir. Genellikle dekolteli ve pırıltılı olan abiye kıyafetler ile topuklu ayakkabı ve ona uygun küçük şık çantalar tercih edilmelidir. Beyaz, krem, pudra elbise ile beyaz topuklu ayakkabı veya gümüş rengi ayakkabı ile kombin yapılabilir.

 

Spor Ayakkabı-Çanta Nasıl Kombinlenir?

Spor ayakkabılar, artık günlük kıyafetlerin yanı sıra klasik kıyafetlerle de uyumlu olacak şekilde tasarlanmaktadır. Özellikle beyaz spor ayakkabı, çoğu insanın en sevdiği ayakkabı haline gelmiştir. Rahatlığa önem veren veya gün içerisinde koşturmaca içinde olan insanlar için spor ayakkabı ilk tercihleri arasındadır.

Spor ayakkabı ile kombinlenecek çantalarda çeşitlidir. Spor ayakkabılar ile genellikle sırt çantaları, çapraz takılan postacı denilen çantalar kullanılmaktadır. Boyut olarak da genellikle büyük ebatlı çantalar tercih edilir. Fakat blazer ceket ve jean pantolon altına giyilen beyaz bir spor ayakkabı ile ona uygun bir portföy çanta da çok şık duracaktır.

 

Beyaz Ayakkabı Nasıl Kombinlenir?

Beyaz ayakkabı, özellikle yaz ve bahar mevsiminin en çok tercih edilen renkteki ayakkabısıdır. Beyaz spor ayakkabı ile kombinlenecek çanta renkleri, beyaz topuklu ayakkabından daha çeşitlidir. Beyaz spor ayakkabı ile yeşil, mor, pembe çantalar tercih edilebilir. Beyaz topuklu ayakkabı kombini ise bu kadar çeşitli renklerle kullanmaya uygun değildir. Beyaz, krem, gümüş gibi açık renkler beyaz topuklu ayakkabı ile daha uyumlu olacaktır.

 

Rugan Ayakkabı ile Nasıl Çanta Kullanılır?

Rugan ayakkabılar deri kumaşının sentetik maddeler ile karıştırılmasından elde edilir. Rugan parlak ve kaygan özelliklerine sahiptir. Topuklu veya düz tabana sahip olan rugan ayakkabılar klasik özellikler taşır. Parlaklığından dolayı şık bir görünüme sahiptir. Rugan ayakkabı ile kombinlenecek çantaların da ona uygun olarak parlak veya deriden olması gerekir.

 

Süet Ayakkabı ile Deri Çanta Kombinlenir mi?

Süet ayakkabı klasik giyimde en çok tercih edilen ayakkabılar arasındadır. Tüylü yapısından dolayı bakımı diğer ayakkabılara göre zordur. Ama estetik duruşundan dolayı sıklıkla tercih edilmektedir. Süet ayakkabı ile kombinlenecek çantada süete uygun olmalıdır. Yine süet kumaşından bir çanta veya deri bir çanta ile de rahatlıkla kombinlenir. Renk uyumunu da dikkate alarak ayakkabı çanta kombini yapılabilir.


 
Etiketler: ayakkabı çanta kombini, kıyafete göre ayakkabı çanta kombini, ayakkabı çanta uyumu
Eylül 27, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
?erez Kullan?m?