Gelin Ayakkabısı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

gelin-ayakkabisi-secimi

 

Şık ve hayalleri süsleyen düğün organizasyonu uğraştırıcı ama bir o kadar keyifli olmaktadır. Baştan sona her şeyin düşülmüş olması gerekmektedir. Özellikle bu durum gelin adayları için geçerlidir. Çünkü gece boyunca bütün gözler onlar üzerinde çevrilmektedir. Gelinlik, saç, makyaj ve en önemlisi ayakkabı uyumu tam bir ahenk içinde durması beklenmektedir. Uyumun yanında konfor da sunması istenmektedir. Özellikle gelin ayakkabısı rahatlığının için tam bir kurtarıcı durum olarak bakılmaktadır. Organizasyon boyunca ayakta, sürekli hareket halinde olunması bunu düşündürmektedir. Peki, en rahat gelin ayakkabısı seçerken nelere dikkat edilmesi gerekmektedir?

 

Gelin Ayakkabısı Nedir?

Gelin ayakkabısı için, evlilik organizasyonu sırasında gelin adaylarının gelinliklerinin altına uygun model seçtikleri ayakkabılardır demek doğru olmaktadır. Genelde beyaz renk olan bu ayakkabıların şıklığı kadar konforuna da dikkat edilmektedir. Çeşitleri de fazla bulunmaktadır. Bunlardan ilk akla gelenlerin ise yüksek topuklu gelin ayakkabısı, platform topuk gelin ayakkabısı, kısa topuklu gelin ayakkabısı, topuksuz gelin ayakkabısı oldukları belirtilmektedir. Eğer evlilik organizasyonu nikah ise gelin adayının giydiği ayakkabıya nikah ayakkabısı da denilebilmektedir. Bunun yanında bir düğün organizasyonu olacak ise düğün ayakkabıları tercih edilmektedir.

 

Gelin Ayakkabısı Nasıl Olmalı?

Evlilik organizasyonu için yapılan bütün hazırlıklardan sonra sıra gelinliğe ve konsepte uygun gelin ayakkabısı seçimine gelmektedir. O güne ait her şeyin kusursuz olması istendiği için ayakkabı tercihi de önem kazanmaktadır. Yeni model gelin ayakkabıları başvurulan ilk seçenek olarak gözükmektedir. Gelin ayakkabısının, gelinliğin modeli ve organizasyonun olacağı mekana uygun olması beklenmektedir. Mesela A kesim veya balık kesim gelinlik modelleri klasik bir stile sahip oldukları için ayakkabı seçiminin de buna göre olması vurgulanmaktadır. Bu model için gelinlik ayakkabısı kalın topuk ve şık bir stile sahip bir ayakkabı akla gelmektedir. Alternatif olarak kalın topuk sevilmiyorsa ve  mekan zemin uygun ise ince topuk stiletto da seçilebilmektedir. Evlilik organizasyonu kır düğünü veya sahil düğünü konsepte olacaksa tercihler değişmektedir. Bu mekanlar için ayrıca gelinlik de daha modern ise gelin ayakkabısı spor dolgu topuk veya kır düğünü gelin ayakkabısı seçenekleri ön plana çıkmaktadır. Son dönemlerde de gelinlik altına spor ayakkabı oldukça popüler olmaktadır. Bütün gece ayakta ve hareket halindeki gelin adayları için iyi bir fırsat olarak görülmektedir. 

 

Gelinlik Ayakkabısının Topuk Boyu Ne Kadar Olmalı?

Topuk boyu gelin ayakkabısı tercihi için önemli bir kriter olmaktadır. İdeal olarak belirtilen en fazla 3-4 cm platform veya 12 cm topuk diye belirtilmektedir. Bunun dışında daha uzun bir topuklu ayakkabı ile gecenin sonunda zorlanmalar görülmektedir. Yorucu olan ve gelinliğin ağırlığı ile zor hareket edildiği düşünüldüğünde rahat gelin ayakkabısı tercihi daha ağır basmaktadır. Gelin adayının boy uzunluğu da topuk boyunda önemli bir kriter olmaktadır. Standardın altında ve standart boy sahibi gelin adayları için uygun topuk boyuna sahip ince, kalın, platform topuklar tercih edilmektedir. Bunun yanında gelin adayının boyu standartın üstünde ise gelin babet ayakkabı veya düz gelin ayakkabı seçimleri göz önünde bulundurulmaktadır. Farklı topuk modelleri ve boyları ile seçeneklerin fazla olması da akılları karıştırmaktadır.

Yedek Gelin Ayakkabısı Nasıl Olmalı?

Gelin adayının bütün organizasyon boyunca ayakta ve sürekli hareket halinde olması düşünülürse yedek gelin ayakkabısı fikri de gayet mantıklı gelmektedir. Organizasyona tüm davetlilerin gözü önünde ve şık gelinliği ile giriş yapan gelin adayının ayakkabıları oldukça önemlidir. Gelinlik ayakkabısının gelinliği ile uyumlu ve bir bütün olması beklenmektedir. Devam eden gece gittikçe yorucu bir hal almaktadır. Gelin adayı belli bir kalıp ve eğim içinde olan ayaklarını rahatlatmak istemektedir. Bu yüzden önceden düşünülmesi gerekilen yedek gelin ayakkabısı tam bir kurtarıcı olmaktadır. Gelinliğin rengine uygun ve rahat kalıp bir ayakkabı gecenin ilerleyen saatlerinin de konforlu geçirilmesini sağlamaktadır. Tercihe göre yedek gelin ayakkabısı önü taşlı beyaz bir babet ya da bembeyaz bir spor ayakkabı olabilmektedir. 

 

Gelinlik Kesimine ve Düğün Konseptine Uygun Ayakkabı Nasıl Seçilir?

Gelinlik seçimi kadar gelinlik ayakkabısı seçimi de önem taşımaktadır. Bu seçim için ilk dikkat edilen unudur gelinliğin modeli, kesimi ve tarzıdır. Klasik kesim ve modele sahip bir gelinliğin altına ince topuk, rugan veya taşlar, incilerle bezeli beyaz bir gelin ayakkabısı oldukça tamamlayıcı durmaktadır. Modern kesim ve stil olan bir gelinliğin altındaki ayakkabı da modern çizgiler taşımaktadır. Kalın ya da platform topuk, bantlı bir gelin ayakkabısı iyi bir tercih gibi durmaktadır. Son dönemlerde kısa boy gelinlik modelleri de oldukça popüler olmaktadır. Beyaz renk dolgu topuk bir spor ayakkabı veya düz taban klasik bir spor ayakkabı kısa boy gelinlik ile tercih edilmektedir. Gelinlik modeli kadar düğünün konsepti de gelin ayakkabısı seçimlerini etkilemektedir. Organizasyonun olacağı zemine göre seçim yapmak oldukça mantıklı olmaktadır. Ayakkabı seçiminde genelde yeni model topuklu ayakkabılar rağbet görmektedir.

 

Kır Düğününde Nasıl Ayakkabı Giyilir?

Kır düğünleri farklı bir tarz arayışı içinde olan gelin ve damat adaylarının tercihleri arasında yer almaktadır. Kır düğünü organizasyonlarında dekor, çiçekler, müzik ve hatta gelinlik ile gelin ayakkabısı da konsepte uygun olmaktadır. Kır düğünlerinde gelin adayının, ayakkabı seçimi oldukça önem teşkil etmektedir. Çünkü zeminin toprak ve çim olduğu düşünüldüğünde rahat hareket edebilme ve hatta beklenmedik kazaları önlemek gerekmektedir. Bundan dolayı özellikle sivri ve yüksek topuk ayakkabı seçiminde kaçınılması gerektiği vurgulanmaktadır. Gelin ayakkabısı tercihinin platform model kalın topuk, dolgu topuk veya renkli bağcıkları olan spor ayakkabısı yönünde tavsiye verilmektedir. 

 

Plaj ve Sahil Düğünlerinde Hangi Ayakkabılar Tercih Edilmeli?

Son dönemlerde oldukça trend olan diğer düğün organizasyonu mekanları ise plaj ve sahiller olarak göze çarpmaktadır. Buna bağlı olarak gelin adayları gelinlik ve gelin ayakkabısı tercihlerini yapmaktadır. Sahil zemininin tamamının kumlardan ya da ufak taşlardan oluştuğu da unutulmamaktadır. Hareket edilme ve yürüyebilme özgürlüğünün kısıtlanmaması, ayrıca ayakkabı içine kumların girme olasılıkları da düşünülmektedir. Şık beyaz, düz taban, bilekten bağlamalı deri sandaletler veya terlikler plaj düğünlerinde gelin adaylarının seçimlerinden olmaktadır.

 

Salon, Saray ve Yalı Gibi Kapalı Mekanlarda Nasıl Ayakkabılar Tercih Edilmeli?

Klasik ve ihtişamlı düğün organizasyonlarının zamanı hiçbir zaman geçmemektedir. Bu tarzda düğünler için salon, saray ve yalı gibi kapalı mekanlar tercih edilmektedir. Gelin adayının gelinliği ve gelinlik ayakkabıları da bu mekanlara uygun olmaktadır. Bu mekanların zeminlerinin düz olması gelin adaylarının ayakkabı seçiminde model sayısını da çoğaltmaktadır. Sadece ayakkabının tabanının kaydırmaz özelliğe sahip olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Kapalı mekanlarda ince ve yüksek topuk, kalın topuk tercihleri ağır basmaktadır. Tabii konfor ve ayakkabı ile rahatlığa da dikkat edilmektedir. Ayrıca salonlarda düzenlenen nişan ve kına organizasyonlarında da ayakkabı tercihleri önemli olmaktadır. Nişan ayakkabısı, nişanlıkla uyumlu renk ve model seçilmektedir. Kına ayakkabısı için ise genelde tercihler kırmızı renkten yana olmaktadır.
Etiketler: gelin ayakkabısı-gelin ayakkabısı seçimi, konsepte göre gelin ayakkabısı
Eylül 27, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
?erez Kullan?m?