Oxford Ayakkabı Nedir?

oxford-ayakkabi

Oxford Ayakkabı Nedir?

Oxford ayakkabı için “oxford ayakkabı nedir?” sorusu yöneltilmekte ve bilenen bağcıklı ayakkabılardan olduğu fakat bağcık deliklerinin konumlandırılmasına yönelik sınıflandırılan bir ayakkabı modeli olduğu bilgisi geçmektedir. Erkek, kadın ve çocuk ayakkabılarında, bağcıkların bağlandığı delikler ayakkabının üst kısmına dikilen yakalara değil de doğrudan ayakkabının üst kısmına açılırsa veya bağcık deliklerinin bulunduğu kulakçıkların alt uçları gövdenin içine dikilmiş biçimde kapalı ise ayakkabı hakkında oxford olarak tanım yapılmaktadır. 

 

Oxford Ayakkabı Modelleri Nelerdir?

Oxford ayakkabılar deri, suni deri, rugan, süet ve kanvas materyalleri gibi birçok malzeme kullanımı ile üretilmektedir. Oxford model ayakkabı kendine özgü yapısı ve karakteristik dizaynları ile ayakkabı moda dünyası içinde uzun geçmişe sahip bir model olarak bilinmektedir. Model çeşitliliği konusunda da zengin olması yıllar öncesine dayanan geçmişine de bağlanmaktadır. Oxford ayakkabı modellerinde zarif nüanslar, erkek ve kadın kullanıcıların şık görünmelerini her dönem desteklemektedir.  

Topuklu oxford ayakkabı, klasik oxford ayakkabı, kalın tabanlı oxford ayakkabı, platform oxford ayakkabı, Wing-Tip yani zımbalı oxford ayakkabı, cap toe yani şapka görünümlü oxford ayakkabı, düz burun oxford ayakkabı modellerinin sadece bir kısmını oluşturmaktadır. Oxford ayakkabı modelleri genelde önden küçük bağcıklı erkek makosenlerini andıran çok özel tasarımlara sahip olmaktadır. İnce dokunuşlar ve minimalist tasarımlar eşsiz bir oxford ayakkabı modeli için yeterli görünmektedir.  

 

Oxford Ayakkabı Nasıl Kombinlenir?

Oxford ayakkabı kombin için genel olarak resmi organizasyonlarda tercih edilmesinden dolayı casual kombin oluşturmakta başrole geçmektedir. Oxford ayakkabı kadın kombinleri ve erkek kombinleri bu yüzden moda içinde takım elbiseler ile eşleştirilmektedir. Fakat son dönemlerde özellikle X kuşağı ile birlikte erkekler, oxford ayakkabıları gündelik giyim içinde jean pantolon, chino pantolon ve blazer ceket kombinleri ile de kullanmaktadır. 

Stil sahibi kadınlarda opak çoraplarla siyah oxford ayakkabı ve mini jean etek kombinlerini gözler önüne sunmaktadır. Midi etekler ya da dar pantolonlarla tercih edilen oxford ayakkabılara çizgili gömlekler ve bluzlar de eşlik etmektedir. Klasik bir görünüm için kalem etekler ve oxford ayakkabı ile yapılan kombinler de her yerde beğeni toplamaktadır. Ayrıca, sofistike moda tarzının en iyi parçalarından olan keten şortlar ve oxford ayakkabı birlikteliği de göz doldurmaktadır. 

 

Oxford Ayakkabı Ne Zaman Giyilir?

Kullanıcılardan gelen yorumlara göre oxford ayakkabıların en büyük avantajlarından biri tasarım ve kullanıldığı materyallere göre her mevsim rahatlıkla giyilebildiği yönünde olmaktadır. Hakiki deri modelleri sayesinde kışın soğuk havalarda da tercih edilebiliyorken, yazın da hava alabilen kumaşlarla üretilmiş oxford ayakkabılar giyilmektedir. Bu kullanılabilirlik özelliğinin yanında oxford ayakkabılar daha çok bahar aylarında tercih edilmektedir. Renkli süet ve nubuk oxford ayakkabılar bahar mevsimlerinin kendilerine has havalarını da çok iyi yansıtmaktadır. Her mevsime uygun tasarlanmış oxford ayakkabılar her daim mağazalarda müşteri bulmaktadır. 

 

Oxford Ayakkabı Hangi Çorapla Nasıl Giyilir?

Kadınların oxford ayakkabılar ile tercih ettiği çoraplara göre farklı giyim tarzlarını yansıttığı çok rahat bir şekilde gözlenmektedir. Maskülenden, sofistik veya romantik tarza kadar oxford ayakkabılar kendilerini göstermektedir. Mini eteklerle muhteşem bir uyum gösteren oxford ayakkabı kombinin de bacak boyunun daha uzun görünmesini desteklemek amacıyla ten rengi veya ten rengine yakın, camel, bej, ve pudra rengi çoraplar seçilmektedir. Kışın ise kalın opak çoraplar ile kısa elbise ve etek uyumu harika olmaktadır. Skinny veya havuç model pantolonlarla giyilmek istenen oxford ayakkabıların içine babet çorap kullanılması vurgulanmaktadır. 

 

Kadın Oxford Ayakkabının Özellikleri Nelerdir?

Oxford ayakkabı giyme akımı çok önceden beri erkeklerden kadınlara da geçmiş bulunmaktadır. Kadın oxford ayakkabı özellikle son yıllarda oldukça rağbet görmekte ve kadın maskülen ayakkabı sınıfında yerini almaktadır. Kış ayları için hakiki deri oxford kadın ayakkabı modellerinin içinde oxford topuklu ayakkabı seçeneği ilgi görmektedir. Deri oxford ayakkabı kadın modelleri kadar renkleri ile de birçok alternatif sunmaktadır.  Kadın siyah oxford ayakkabı, bordo oxford ayakkabı, yeşil ve kahverengi oxford ayakkabı renkleri kadınlar için tam bir stil yansıtma parçaları adını almaktadır. 

Kadın oxford ayakkabının özellikleri arasında her zevke uygun tasarımların yer almasını da barındırmaktadır. Farklı malzeme kullanımı sayesinde altına giyilen her kombinin bir anda bambaşka stillere dönüşmesini de desteklemektedir. Rugandan süette, deriden ketene her türlü materyali en iyi şekilde yansıtabilen oxford ayakkabılar, kadınlara modanın sınırsızlığını da tattırmaktadır. Ayrıca, oxford ayakkabıların topuklu modeller dahil gün içinde rahat bir şekilde hareket özgürlüğü yaratmaktadır. Kadınların sağlam adımlar atmasını destekleme özelliği ile ayak ve vücut sağlığını da ön planda tutmaktadır. Modern dokunuşları casual görünümlerle bir araya getiren oxford kadın ayakkabıları birçok mağazada ve internette rahat bulunma özelliği de taşımaktadır. 

 

Erkek Oxford Ayakkabın Özellikleri Nelerdir?

Erkek oxford ayakkabılar, klasik erkek ayakkabı modelleri arasında bağcıksız, düz, tokalı ya da bağcıklı tasarımlarının yanı sıra hakiki deri, rugan, süet gibi farklı malzeme üretimleri ile de imalatları yapılmaktadır. Oxford ayakkabı erkek seçeneklerinin özellikleri incelendiğinde şık ve rahat kombinler her mevsim erkek modasında yer almaktadır. Kışlık oxford ayakkabı erkek modellerinin daha kalın tabanlı olduğu ve yazlık modellerinin de delikli materyaller ile tasarlandığı bilinmektedir. 

Ayrıca, erkek oxford ayakkabılar sadece klasik giyim parçası olarak değil son dönemde sıkça adına rastlanan casual giyim tarzında da görünmektedir. Üst kısmı birden fazla renk ile modellenmiş süet erkek oxford ayakkabılar yeni dönemin gözdeleri haline de gelmektedir. Bej ya da krem silm fit bir pantolon ve gömlek ile toprak renklerinde bir erkek oxford ayakkabı modeli gün içinde hem şıklık hem de konforu beraberinde getirmektedir. Ofis giyiminin vazgeçilmez ürünleri haline gelen erkek oxford ayakkabıları sayısız model özellikleri ve kolay ulaşılırlığı sayesinde sıklıkla görünmektedir. 

 

Oxford Ayakkabılar Nasıl Üretilir?

İlk çıkışı çok öncelere dayanan oxford ayakkabılar, üretimlerinde malzeme ve işçilik kalitesi önem taşımaktadır. Bağcıklı ve ön yüzeyleri dikişli biçimde üretilen oxford ayakkabılar, üretimlerinde erkek ve kadın ayak anatomisine göre sınıflandırılmaktadır. Her iki cinsin ayak kalıplarına uygun yapılan oxford ayakkabı üretimleri sayesinde konfor ve rahatlık bir arada sunulmaktadır. Gerçek ya da suni deri malzemeler ile üretimi sağlanan oxford ayakkabılar tasarım, malzeme kesimi, montaj, son kontrol ve bitiş aşamaları sonrasında müşterilerin karşına çıkmaktadır. 

 

Oxford Ayakkabılar Nasıl Temizlenir?

Oxford ayakkabıların temizliği ve günlük bakımları rutin yapıldığı takdirde oxfordlar, uzun süre kullanım imkanı sunmaktadır. Kuru halleriyle ayakkabı fırçası sayesinde kirleri ve üzerindeki kötü kalıntıları temizlenmekte ve oxford ayakkabılar anında iyi bir görünüme kavuşmaktadırlar. Deri ve suni deri materyali ile üretilmiş oxford ayakkabıların fırça işleminden sonra nemli ve sabunlu bir bezle silinmesi gerekmektedir. Sahip olunan oxford ayakkabısının malzemesine göre alınan ayakkabı boyaları ve cilaları da temizliği en üst seviyeye ulaştırmaktadır. Oxford ayakkabı temizliğinde bağcıklarda unutulmadan sabunlu suya bastırmak ve hafif hareketlerle yıkamak tavsiyesi verilmektedir. Hijyen açısından oxford ayakkabıların temizliği ne kadar önemli ise estetik açıcıdan da ayakkabı bakımı bir o kadar önem taşımaktadır. 



 
Etiketler: oxford ayakkabı, oxford ayakkabı nedir, oxford ayakkabı çeşitleri, oxford ayakkabı özellikleri, oxford ayakkabı kombinleri
Kasım 01, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
?erez Kullan?m?