Damat Ayakkabısı Nasıl Olmalı?

Damat Ayakkabısı Nasıl Olmalı

Düğün, pek çok insanın hayatında önemli bir dönüm noktası. Hatta neredeyse birçok kişi hayatında sadece bir kez bu mutluluğu tadabiliyor. Bu nedenle düğün organizasyonları çok önem arz ediyor. Genel olarak düğün organizasyonlarında ilk ön plana çıkan kişi gelinler gibi düşünülse de damatların düğün günü giydikleri damatlık ya da ayakkabı gibi giysiler dikkat çekiyor. Özellikle uygun ayakkabı seçimi bu konuda oldukça önemli bir nokta. Damatlık ayakkabısı nasıl olmalı, sorusuna cevap verebilmek için önce damatlığın modeli incelenmeli. Damatlık modeline uygun şekilde ayakkabı seçimi gerçekleştirilmesi gerekmekte. Pek çok kişi standart damatlık kundura modellerinin uygun olacağını düşünse de günümüz modasında damatlık altına spor ayakkabı giyilebilen durumlar bile bulunmaktadır. Bu yazıda damatlık ayakkabısı nasıl olmalı, detaylı olarak anlatılmaktadır.

 

Damat Ayakkabısı Nedir?

Damat ayakkabısı düğün organizasyonlarında damatların takım elbise ya da smokinlerine uyumlu şekilde giydikleri ayakkabı çeşitleridir. Damatlık ayakkabı modelleri düğünün konseptine ya da organizasyonun gerçekleştirileceği alana göre farklılık gösterebilir. Bu aşamada damatlık ayakkabı seçimi yapılırken damatlık modeline uygun olmasının yanı sıra ayakkabının rahatlık ve konfor sunmasına da dikkat edilmesi gerekmektedir. Ayakkabı ayağa tam oturmalı ve hareket esnasında ayağı rahatsız etmemelidir. Organizasyon boyunca ayak bölgesini zorlayan damatlık ayakkabı modelleri düğünün de keyifsiz geçmesine neden olabilir. Öte yandan damat ayakkabısı modelleri terletmeyen ve hava alabilen yapıya sahip modellerden seçilmelidir. Böylece oluşabilecek koku riskinin de önüne geçilmesi sağlanmış olur.

 

Damat Ayakkabısı Seçmenin Püf Noktaları Nelerdir?

Düğünde nasıl ayakkabı giyilir, sorusu hem damat için hem de gelin için farklılık göstermektedir. Her ne kadar damat ayakkabısı seçimi çok basit gibi görünse de en az gelin ayakkabısı kadar önem verilmesi gereken bir noktadır. Damatlık ayakkabı seçmeden önce damatlık modeline karar verilmesi gerekmektedir. Örneğin smokin altına ayakkabı seçilirken daha klasik ve aynı zamanda modern bir görünüme sahip ayakkabı seçimi yapılması gerekmektedir. Öte yandan damatlık ayakkabı seçiminde en önemli nokta ayakkabının rahatlığıdır. Rahatlık ve konfor sağlamayan ayakkabı modelleri düğün gecesini kabusa çevirebilir. Aynı zamanda terletmeyen yapıya sahip ayakkabı seçimi yapılması da elzemdir. Damatlık ayakkabı için genellikle bağcıklı modeller önerilmektedir. Böylece daha klas ve hoş bir estetik görüntü elde edilebilir.

 

Damat Ayakkabısı Rengi Nasıl Olmalı?

Damatlık takım altına ayakkabı seçerken pek çok kişi hangi rengi tercih etmesi gerektiği konusunda kararsız kalmakta. Benzer şekilde ayakkabı rengine karar verirken damatlık kıyafetle uyumlu olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Örneğin siyah takım elbise ayakkabısı olarak siyah ve rugan ayakkabı modelleri tercih edilebilir. Standart siyah ayakkabı modelleri yerine damat ayakkabısı lacivert tonlarda da seçilebilir. Mavi takım elbise altına ayakkabı seçimi yapılırken kahverengi ve daha vintage tonlarda ayakkabı da tercih edilebilir. Bütün bunlara ek olarak en önemli unsur bağcık seçimidir. Bilhassa klasik bir model tercih etmeyi düşünen kişilerin bağcık seçimine önem göstermesi gerekmektedir. İnce bağcık tipleri klasik bir görüntü elde etmek için daha uygundur. Kalın bağcıklı ayakkabı modelleri daha kaba bir görüntüye sahip oldukları için klasik takımlar altına tercih edilmesi önerilmez.

 

Spor Damatlık Ayakkabısı Nasıl Olmalı?

Spor damatlık modelleri son yıllarda en fazla tercih edilen damatlık modelleri olarak karşımıza çıkmakta. Bu modeller bilhassa kır düğünü gibi daha salaş organizasyonlarda tercih edilmekte. Bunun yanı sıra sade ve küçük törenler için de spor damatlık modelleri sıklıkla seçilmektedir. Oldukça rahat olan bu tip damatlık modellerine uygun şekilde spor takım elbise ayakkabısı modelleri mevcuttur. Bu tip ayakkabı modellerinde renk seçenekleri standart ve klasik damatlık modellerine nazaran daha geniş bir yelpazeye sahiptir. Ek olarak klasik ayakkabı modelleriyle karşılaştırıldığında çok daha konforlu ve rahat bir yapıya sahiptir. Bu nedenle pek çok kişi son dönemlerde düğün organizasyonları için spor takım elbise ayakkabısı modellerini tercih etmektedir. Özellikle bahar aylarında kır düğünü organizasyonu gerçekleştirmek isteyen bireyler bu modelleri tercih etmektedir.

 

Smokin Altına Nasıl Ayakkabı Seçilmeli?

Smokin altına ayakkabı seçilirken ilk olarak damatlığın rengine uyumlu bir model seçilmesine dikkat edilmesi gerekmektedir. Genel olarak siyah ayakkabı modellerinin tercih edilmesi önerilmektedir. Smokin ayakkabısı ince bağcıklı olmalıdır. Böylelikle kaba bir görüntü yerine daha klas ve daha estetik bir görüntü sağlanabilir. Smokin ayakkabısı kösele tabanlı olacak şekilde seçilmelidir. Görüntü olarak uygun seçimin yapılmasının yanı sıra rahatlık ve konfor açısından da ayak bedenine uygun ayakkabı seçimi yapılması önemlidir. Smokin ayakkabısı modelleri genel olarak dar kalıplı bir yapıya sahip olabilmektedir. Öte taraftan ayakkabı modeline karar verildikten sonra uygun ayakkabı bedeni seçilerek ve kalıp büyütme işlemi yapılarak ayakkabının daha konforlu bir hâle getirilmesi sağlanabilir.

 

Kır Düğünü İçin Damat Ayakkabısı Nasıl Olmalı?

Kır düğünü damatlık modelleri standart modellerin aksine daha açık renklere ve daha spor bir yapıya sahiptir. Bu tip damatlık modelleri beyaz ya da gri gibi açık tonlardan oluşmaktadır. Bilhassa yaz ve bahar aylarının trendlerine uygun tonlarda ve modellerde üretilmektedir. Damatlık modellerinin açık renklere ve spor tasarımlara sahip olmaları nedeniyle kır düğünü damatlık ayakkabısı modelleri de damatlık tasarımına ve rengine uygun şekilde seçilmelidir. Kır düğünü damatlık ayakkabısı için daha sportif tasarımlar sahip ayakkabı modelleri tercih edilebilir. Renk olarak ise damatlıkla benzer şekilde gri veya beyaz tonlar tercih edilebilir.

 

Keten Damatlık Altına Ayakkabı Nasıl Olmalı?

Keten damatlık kır düğünlerinde en fazla tercih edilen damatlık modelleri arasında oldukça popülerdir. Bilhassa rahatlığın ve vintage tarzın ön plana çıkmaya başladığı son dönemlerde birçok kişi düğün organizasyonları için keten damatlık modellerini tercih etmektedir. Bu tip damatlık modelleri genel olarak spor bir tarz sunar. Rahatlığın ve salaşlığın ön planda olduğu keten damatlık modelleri aynı zamanda estetik açıdan da şık bir görüntü sunmaktadır. Benzer şekilde keten takım elbise çeşitleri için spor ayakkabı modelleri tercih edilebilir. Damatlık rengine uygun şekilde damat ayakkabısı rengi seçilebilir. Standart olarak gri, beyaz veya siyah renkler tercih edilebileceği gibi daha eğlenceli ya da marjinal renkleri tercih etmek de mümkündür. Tabii renk seçeneğine karar verirken düğün organizasyonunun konseptine de dikkat edilmesi gerektiği unutulmamalıdır.

 

Damat Ayakkabısı ve Aksesuarların Uyumu Nasıl Olmalı?

Damatlık ayakkabı modelleri çok farklı seçenek ve konseptlere ayrılmaktadır. Bu açıdan oldukça farklı seçenek mevcuttur. Damat ayakkabısı seçimi tek başına yeterli değildir. Aynı zamanda ayakkabıya uyumlu olacak şekilde aksesuar seçimi de gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Örneğin kemer ve saat gibi aksesuarlar renk ve modelleri damatlık ayakkabısı modellerine uyumlu olacak şekilde tercih edilmelidir. Öte yandan düğün organizasyonu boyunca biraz daha uzun görünmek isteyen damat adayları için damat ayakkabısı yüksek tabanlı olarak da bulunmaktadır. Gizli topuğa sahip olan bu ayakkabı modelleri sayesinde birkaç santim daha uzun görünmek mümkündür. Gizli topuk ayakkabının iç kısmında bulunduğu için dışarıdan bakıldığında fark edilmesi mümkün değildir.

Etiketler: Damat Ayakkabısı Nasıl Olmalı
Şubat 06, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
?erez Kullan?m?