1 2 3 ... 6 >

Kalın Topuklu Ayakkabı

Kalın Topuklu Ayakkabı Fiyatları

Topuklu ayakkabı hemen hemen her mekana uyum sağlayabildiği için kadınların gözde ayakkabılarından biridir. Topuklu ayakkabının tam üretim tarihi net olarak bilinmemektedir fakat ilk olarak erkeklerin kullanımı için üretilmiştir. At sürerken erkeklerin ayaklarını üzengilere sağlam tutturabilmesi için Roma ve İran’da ilk olarak kullanılmaya başlanmıştır. Hatta günümüzde de hala erkekler tarafından da kullanılan kovboy çizmeleri topuklu olarak üretilmektedir. Tarihten bugüne kadar ilk olarak topuklu ayakkabıyı kullananlar askerler, kasaplar ve aristokratlar olmuştur. Daha sonrasında zaman içerisinde halk tarafından da kullanılmaya başlanmıştır. İkinci dünya savaşı sırasında ise stiletto modası başlandı fakat zemine hasar verdiği öne sürülerek giyimi bir süre sonra yasaklandı.

Kadınlar için ise ilk topuklu ayakkabı 1553’te Floransa’da üretilmiştir. Üretilen bu ayakkabı ilk kısa boylu kadınların uzun görünmesi için üretilen ayakkabı olarak da bilinmektedir. Bu tarih sonrasından modanın vazgeçilmez ikonlarından biri olan topuklu ayakkabılar çok farklı modellerde raflarda yerini almıştır. Beraberinde ise birçok topuk türü de üretilmeye başlanmıştır. Bu topuk türlerinden kalın topuklu ayakkabı modelleri kullanımı rahat olan modellerden biridir.

Bu ayakkabıların fiyatlarını ise günümüzde ayakkabının üretim maddesi, tasarımı gibi faktörler belirlemektedir. Topuklu ayakkabıların kalitesi diğer ayakkabılara göre biraz daha fazla önem de arz etmektedir. Fakat online ya da lokal mağazalarda düzenlenen indirim ile hem kişiye en uygun ayakkabıyı bulmak hem de çeşitli avantajlardan yararlanmak mümkündür. Birçok kadın kalın topuklu ayakkabı modelleri hem özel günler için hem de günlük kullanım için tercih edebilmektedir.

Kalın Topuklu Ayakkabı Modelleri Nelerdir?

Kalın topuklu çok fazla ayakkabı modeli bulunmaktadır. Yıllardır her ortama ve davete uygun bu ayakkabı çeşitleri yıllardır birçok farklı modeli ile tıpkı diğer yazlık topuklu ayakkabılar gibi birçok kadının dolabında yerini almıştır. Bunlardan bazıları şöyledir;

Kalın topuk stiletto ayakkabılar, şık davet gecelerine ya da iş hayatın en çok eşlik eden ayakkabı modellerinden biridir. İnce topuk stilettoya göre daha rahat kullanımı olan bu ayakkabılar her kadının dolabında kurtarıcı parça muhakkak yer alır.

Kalın topuk abiye ayakkabı, abiye kıyafetlerin vazgeçilmez parçalarından biri topuklu ayakkabılardır. Özellikle düğün, kına gecesi, nişan gibi davetlerde tercih edilen abiye kıyafetlerin altına kalın topuk abiye ayakkabılar uyum sağlamaktadır. Her abiye kıyafete uyum sağlayabilecek çok fazla kalın topuklu abiye ayakkabı modeli bulunmaktadır. Kimisi taşlı, kimisi parlak renkli, kimi kalın topuklu, kimi bilekten bağlamalı, kimi yüksek topuk, kimisi alçak topuk olmak üzere birçok çeşitte her zevke hitap edecek abiye ayakkabı vardır.

Kalın topuklu spor ayakkabı, kalın topuklu spor ayakkabı modelleri son zamanların sıkça tercih edilen ve trend haline gelen ayakkabı türlerinden biridir. Spor ayakkabı giymeyi seven fakan kısa boylu kadınlar için muazzam bir tercihtir. Aynı zamanda bu şekilde bacak boyun uzun görünmesi de sağlanmaktadır. Klasik spor ayakkabılarının alt tabanlarının oldukça kalın olarak tasarlanması ile üretilen bu ayakkabılar günlük kullanım için rahat bir seçenektir.

Deri topuklu ayakkabı çeşitleri hem gerçek deriden hem de sunu deriden üretilebilmektedir. Şık bir görünüm sunan bu ayakkabıların kalın topuklu olanları da sıklıkla tercih edilmektedir.

Kısa kalın topuklu ayakkabı hem günlük hem iş hayatı için birebirdir. Kalın topuklu ayakkabılarının da topuk ölçü boyutları bulunmaktadır. Kısa kalın topuklu ayakkabı çok abiye kiyafetler için değil fakat günlük şıklık için ya da iş hayatı için kurtarıcı parçalardan biridir. Uzun boylu kadınlar ise kısa kalın topuklu ayakkabıları her türlü kıyafet ile kombinleyebilmektedir.

Kalın topuklu platform ayakkabı kısa boylu kadınların kurtarıcısıdır. Bu ayakkabı modellerinin hem ön tabanı hem de topuk boyu yüksektir. Birçok topuklu ayakkabıya göre genellikle en yüksek ölçüye sahip ayakkabı modelleri de bu kategoride yer almaktadır.

Tek bant ayakkabı kalin topuk tek bantlı kalın topuklu ayakkabı modellerinin ön kısmında şerit halinde ince bir bant yer almaktadır. Ve 2019 yılından itibaren oldukça modadir. Özellikle siyah rengi ile patlayan bu modelin sonrasında farklı modelleri ve renkleri de üretilmiştir. Hem kısa kalın topuk hem de yüksek kalın topuk modelleri mevcuttur.

Kalın topuklu çizme yada bot modelleri, kışın da şıklığından ödün vermek istemeyen kadınlar için kış şartlarında en rahat yürüyüşü sunan ayakkabı çeşitleridir. Çünkü kalın topuk ile yere basış dengesi rahatlıkla elde edilmektedir.

Farklı renklerde kalın topuklu ayakkabı modelleri: Çok fazla renk ve modelde ayakkabı bulunmaktadır, fakat en çok tercih edilen renkler şunlardır:

  • Lacivert topuklu ayakkabı
  • Siyah kalın topuklu ayakkabı
  • Kahverengi topuklu ayakkabı
  • Beyaz kalın topuklu ayakkabı
  • Taba topuklu ayakkabı

Kalın Topuklu Ayakkabı Özellikleri Nelerdir?

Kalın topuklu ayakkabılar yere basım hacmi daha geniş ve ağır olduğu için daha kullanışlıdır. İnce topuklu ayakkabı kullanamayan birçok kadın kalın topuklu ayakkabılar ile oldukça rahat hareket edebilmektedir. Bu ayakkabılar ağırlığı ayak bileğine eşit bir şekilde dağıttığı için daha rahat denge kurulmasını sağlamaktadır. Hem iş hayatında hem de özel davetlerde kurtarıcı olarak dahi sıklıkla tercih edilmektedir. Yüksek veya kısa topuk kalın olduğu takdirde daha rahat yürüyüş avantajı da sağlamaktadır.

Kalın Topuklu Ayakkabı Numara Seçimi Nasıl Olmalı?

Ayakkabı seçerken genel olarak doğru numara seçmek hayat ve ayak kurtarıcı hamlelerden biridir. Doğru numara ayakkabılar olası yürüyüş kazalarına önlem sağlamaktadır. Bu yüzden özellikle topuklu ayakkabı alırken ayak ölçüsü de aldırmak ve ayak eğimini öğrenmek önem teşkil etmektedir. Küçük numara alınan ayakkabılar uzun kullanım sonrasında şişen ayakların daha çok sıkışmasına sebep olacakken büyük numaralı ayakkabılar ise ayağın ayakkabı içinde kayarak hem bazı yaralara hem de bazı kazalara sebep olacaktır. Eğer kişinin buçuklu bir ayak numarası varsa bu durumda ekstra tabanlık kullanması ayak sağlığı için uygun bir hamle olacaktır. Yine bu ayak numarasını dengeleyen kapalı ayakkabılar için ayakkabı burnuna yerleştirilen aparatlar da yardımcı olacaktır.

Kalın Topuklu Ayakkabı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kalın topuklu ayakkabı alırken dikkat edilmesi gereken noktalar aslında tüm topuklu ayakkabı alışverişleri için geçerli olmaktadır. Öncelikle şunu bilmek gerekir de en pahalı ayakkabı en iyi ayakkabı değildir. En iyi ayakkabı ayağın en rahat ettiği ayakkabıdır. Bunun için de doğru numarada ayakkabı almak gerekmektedir.

Ayakkabı terletmemeli. Terleten ayakkabı su toplama da yapacağı için çeşitli yaralara da sebep olabilmektedir. Bu yüzden üretim maddesi önem teşkil etmektedir. Kalın ayakkabı topuğu, bileği dengelediği için çok kullanışlıdır. İnce topuktansa kalın topuklu ayakkabı günlük kullanım için daha avantajlıdır. Bu yüzden hangi amaçla bu ayakkabını kullanılacağına almak önce karar vermek gerekmektedir.

Yürürken ayakta hissedilen baskının az olması için kalın tabanlı ayakkabı seçimi önemlidir. İnce tabanlı ayakkabılar özellikle topuklu ayakkabılar için olumlu bir tercih değildir. Hangi mevsimde kullanılacağına göre önü açık ya da kapalı topuklu ayakkabı tercih edilmelidir.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
?erez Kullan?m?